Γ’ Εθνική: Δύσκολο τέστ για τον Ορέστη, φαβορί ο Πανθρακικός, αουτσάιντερ ο Πετεινός και το Άβατο (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Με την 15η αγωνιστική την προτελευταία του 2023 συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στον 1ο όμιλο, όπου έχουμε πολλές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις κυρίως για την μάχη της παραμονής, με τις ομάδες της Θράκης πλην του Πανθρακικού να έχουν δύσκολες αποστολές.

Στην Ορεστιάδα στο ντερμπι της αγωνιστικής ο τρίτος Ορέστης (29 βαθμοί) θέλει να διατηρλησει το άηητητο της έδρας της κόντρα σε μια ομάδα όπως ο Απόλλωνας Παραλιμνίου (25 βαθμοί) που είναι αήττητος δυο μήνες (4 Οκτωβρη ήττα στην Μηχανιώνα) και 10 αγώνες. Οι Εβρίτες του Ουσταμπασίδη με έξι νίκες σε επτά ματς στην Ορεστιάδα μπροστά στον κόσμο τους θέλουν ακόμα ένα τρίποντο κόντρα στους Σερράιους που προέρχονται από δυο σερί ισοπαλίες με Ευκαρπία εκτός και την Χανιωτη στο Παραλίμνιο. Ισορροπημένες οι αποδόσεις της stoiximan (2,40-2,90-2,87).

Ο Πανθρακικός (27 βαθμοί) μετά την νίκη επί της Επανομής στον ΔΑκ και πάλι εντός έδρας θέλει τρίτο σερί τρίποντο κόντρα στον άδυνατο Αετό Βαρβάρας (8 βαθμοί) που μόνο με θαύμα θα γλιτωσει την κατηγορία. Ο Πανθρακικός έχει εύκολο προγραμμα αφού ακολουθεί και το εκτός έδρας ματς στον Πετεινό, ώστε με εξι πόντους μέχρι το φινάλε του 2023 να πλησιάσει την κορυφή και τον δέυτερο τουλάχιστον Νέστο Χρυσούπολης και οι Χαλκιδικιωτες με μια ισοπαλία (στον Πετεινό) σε έξι ματς είναι ο καταλληλος αντίπαλος.

Μια ακόμη σημαντική και δύσκολη αναμέτρηση δίνει ο Άρης Αβάτου (18 βαθμοί) που βρίσκεται ένα βαθμό πάνω από την παραμονή, αφού υποδέχεται τον δέυτερο Νέστο Χρυσούπολης (32 βαθμοί) του Νίκου Κεχαγιά και των πολλών Ξανθιωτων. Η ομάδα του Κώστα Μπεδρελή δεν είναι φαβορί της αναμέτρησης (1,60 ο Νέστος στην stoiximan, 5 ο άσος και 3,45 η ισοπαλία) αλλά θα παλέψει όπως κάνει σε όλα τα παιχνίδια στην έδρα της.

Τέλος στο Κιλκίς σε μια αναμετρηση που ενδιαφέρει αρκετές ομάδες και το Άβατο, ο Αρης Πετεινόυ (8 βαθμοί) θα αντιμετωπίσει την φορμαρισμλενη ομάδα του Βασίλη Παμπορίδη τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης (17 βαθμοί) που προέρχεται από 3 σερί νίκες και μπήκε ξαφνικά στον χορό της παραμονής. Μεγάλο φαβορί για την stoiximam ο ΠΑΟΚ με 1,30.

Από τα υπόλοιπα ματς σημαντικό είναι το ντερμπι της Θερμης ανάμεσα σε Θερμαϊκό και ΑΟ Καβάλας (1,23 φαβορί οι Αργοναυτες στην stoiximan), το γειτονικό ντερμπι αναμεσα σε Επανομή και Μηχανιωνα, των φορμαρισμένων ΑΟ Χανιώτης – Νίκη Ευκαρπίας και αυτό της Ημαθίας ανάμεσα σε Μέγα Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας με την Βέροια. Έχουμε επίσης Κεραυνός Αγγελοχωρίου – Δόξα Δράμας 0-3 α.α.

Το πρόγραμμα (15η αγωνιστική, Κυριακή 17/12, 15:00)
Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας Ημαθίας – Βέροια
ΑΟ Χανιώτης – Νίκη Ευκαρπίας
Θερμαϊκός Θέρμης – ΑΟ Καβάλα
Ορέστης Ορεστιάδας – Απόλλων Παραλιμνίου
Άρης Αβάτου – Νέστος Χρυσούπολης
ΠΑΟΚ Κρηστώνης – Άρης Πετεινού
Πανθρακικός – Αετός Βαρβάρας
Αναγέννηση Επανομής – Ποσειδών Ν. Μηχανιώνας
Κεραυνός Αγγελοχωρίου – Δόξα Δράμας 0-3 α.α.