Εντάχθηκαν στις Ακαδημίες ΟΠΑΠ αλλά απέκρυψαν ότι… έφαγαν «πόρτα» για συμμετοχή στα αναπτυξιακά της Super League ΑΟΞ και Πανθρακικός

Διθυραμβικές ανακοινώσεις εξέδωσαν ο ΑΟΞ και ο Πανθρακικός για το γεγονός ότι «ως επιβεβαίωση της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται εδώ και καιρό στις ακαδημίες τους» εντάχθηκαν στον 4ο κύκλο του προγράμματος «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ» ο οποίος θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2026.

Σημαντική επιτυχία μεν, όχι όμως τόσο σημαντική όσο ενδεχομένως για λόγους μάρκετινγκ παρουσιάζεται, με δεδομένο ότι οι Ακαδημίες ΟΠΑΠ δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας που υπάρχει εδώ και σχεδόν 10 χρόνια και βάζει υπό την ίδια ομπρέλα 178 συνολικά ακαδημίες σε όλη την χώρα, από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Οι Ακαδημίες του ΑΟ Ξάνθη και του Πανθρακικού δεν είναι ούτε οι πρώτες ούτε φυσικά θα είναι οι τελευταίες που συμμετέχουν στο συγκεκριμένo πρόγραμμα, άλλωστε στην Θράκη υπάρχουν και άλλες ακαδημίες που δεν κουβαλούν τα βαριά ονόματα ομάδων με παρελθόν στην Super League του επαγγελματικού ποδοσφαίρου αλλά παρόλα αυτά μετέχουν στις Ακαδημίες ΟΠΑΠ.

Αυτό που θα ήταν πραγματικά σημαντικό είναι αν επιτυγχανόταν η συμμετοχή της Ακαδημίας του ΑΟΞ ή της Ακαδημίας του Πανθρακικού ή και των δύο στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της Super League, όπως πομπωδώς ειχε ανακοινωθεί το καλοκαίρι. Θα θυμάστε ότι τότε η Ακαδημία του ΑΟΞ είχε σπεύσει να ανακοινώσει ότι έκανε αίτημα συμμετοχής για το πρωτάθλημα Κ15 της Super League, γεγονός που αν επιτυγχανόταν θα κράταγε έστω με έμμεσο τρόπο το όνομα της Ξάνθης στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία. Αμέσως μετά από αυτήν την ανακοίνωση είχαν ξυπνήσει και οι του Πανθρακικού που υπερθεματίζοντας, ανακοίνωσαν και αυτοί με τη σειρά τους ότι κατέθεσαν αίτημα και μάλιστα διπλό, όχι μόνο για να συμμετάσχει η Κ15 του Πανθρακικού στο αντίστοιχο παιδικό πρωτάθλημα της Super League αλλά και για να ενταχθεί και η Κ17 των Κομοτηναίων στο εφηβικό πρωτάθλημα της Super League.

Από την πρώτη στιγμή το ThrakiSportS είδε με μεγάλη επιφύλαξη αυτές τις ανακοινώσεις, αφού άλλο φυσικά το θέλω να παίξω κάπου και άλλο το γίνομαι δεκτός να παίξω κάπου. Συνήθως τέτοιες ανακοινώσεις βγαίνουν όταν πρακτικά γίνεται αντιληπτό ότι δεν υπάρχει ελπίδα να ικανοποιηθεί το σχετικό αίτημα, ώστε τουλάχιστον να μείνει στην συνείδηση του απλού κόσμου μέσα από τα δημοσιεύματα η αίσθηση ότι κάτι γίνεται ή ότι ενδεχομένως και να έχει γίνει. Πέρασαν εβδομάδες, πέρασαν μήνες, τα πρωταθληματα Κ17 και Κ15 της Super League ξεκίνησαν, σε αυτά όπως έχει γίνει σιωπηρά αντιληπτό ΔΕΝ μετέχουν ούτε η Ξάνθη ούτε ο Πανθρακικός, αλλά φυσικά ούτε η Ξάνθη ούτε ο Πανθρακικός αισθάνθηκαν την ανάγκη να ενημερώσουν τους φίλους τους ότι πράγματι δεν έγιναν αποδεκτά τα αιτήματά τους από τον συνεταιρισμό της Super League. Ότι κοινώς έφαγαν… «πόρτα» οι ακαδημίες τους.

Και για να έχουμε εικόνα για το ποιες ομάδες συμμετέχουν στα Πρωταθλήματα Υποδομών της Super League, αρκεί να τονιστεί ότι στο φετινό πρωτάθλημα Κ17 μετέχουν μεταξύ άλλων ο Πανιώνιος, ο Ιωνικός, η ΑΕΛ και ο Λεβαδειακός που δεν ανήκουν στις ομάδες της SL, ενώ στο φετινό πρωτάθλημα Κ15 για το οποίο αιτήθηκαν συμμετοχής τόσο ο ΑΟ Ξάνθη όσο και ο Πανθρακικός, μετέχουν μεταξύ των οκτώ ομάδων στον Νότιο Όμιλο ο Πανιώνιος και η Παναχαϊκή της Γ΄Εθνικής, ενώ στον Βόρειο Όμιλο όπου μάλιστα υπάρχουν μόλις επτά ομάδες και θα μπορούσε εύκολα να γίνει δεκτή και μία όγδοη, συναντάμε την Κ15 του… Μακεδονικού μαζί με ΠΑΟΚ, Αρη, Βόλο, Λαμία, ΠΑΣ Γιάννινα και Πανσερραϊκό. Όχι όμως και την Ξάνθη ή τον Πανθρακικό.