Με καταγωγή από Ξάνθη και… αλλαγμένη ταυτότητα (για να κρύψει μουσουλμανική προέλευση;) ο γυναικοκτόνος της Σαλαμίνας

Καταδικασμένος τελεσίδικα και ερήμην για ενδοοικογενειακή βία κατά συρροή σε βάρος προηγούμενης σχέσης του ήταν ο 71χρονος δράστης της γυναικοκτονίας στη Σαλαμίνα, από το 2019, για πράξεις που είχαν γίνει το 2013 και προέκυψε δακτυλοσκοπικά.

Ο λόγος που ανακαλύφθηκε με αυτόν τον τρόπο το ποινικό του παρελθόν και όχι εξ αρχής με τα στοιχεία του, είναι ότι είχε αλλάξει πατρώνυμο και μητρώνυμο στην ταυτότητά του το 2009 και η καταγγελία είχε γίνει με τα παλιά του στοιχεία.

Από αυτή την εξέλιξη εγείρονται ερωτήματα για το πώς προμηθεύτηκε νομότυπα δικαιολογητικά από την Ξάνθη, απ’ όπου καταγόταν, με άλλα στοιχεία και εξέδωσε τη νέα ταυτότητα και αν αυτό το έπραξε για να κρύψει την μουσουλμανική του προέλευση και όχι για άλλους λόγους.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως αυτή την αλλαγή την έκανε νομίμως μέσω της δικαστικής οδού.

Προφανώς, την αλλαγή αυτή των στοιχείων των γονέων του στην ταυτότητα, την αγνοούσε η πρώην σύντροφός του όταν υπέβαλε το 2013 τη μήνυση. Εκείνος στα δικαστήρια δεν εμφανίστηκε και έτσι δεν επιδείχτηκε σε αυτά η ταυτότητά του όταν έγιναν, προκειμένου να φανεί και η αλλαγή των στοιχείων.

Η απόφαση αυτή που εκκρεμούσε πάντως, εκτελέστηκε σήμερα και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί για να απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή για τη δολοφονία της 43χρονης στην Σαλαμίνα.

Την ίδια ώρα η αδελφή του θύματος με τηλεοπτικές της παρεμβάσεις, αφήνει να εννοηθεί πως υπήρξε ολιγωρία από πλευράς των Αρχών το βράδυ της Παρασκευής που έγινε η κακοποίηση της 43χρονης μητέρας και τα 24ωρα που μεσολάβησαν έως την δολοφονία της, για τον εντοπισμό του δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία αρνείται ότι λειτούργησε με ολιγωρία, αναφέρει πως υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό την επίμαχη νύχτα και ότι όταν ζητήθηκε από την μητέρα και το θύμα να κληθεί ασθενοφόρο, προτίμησαν να φύγουν και να μεταβούν μόνες τους για τις πρώτες βοήθειες, ενώ τα στοιχεία τους τα έδωσαν στους αστυνομικούς την επόμενη ημέρα στην κατάθεσή τους που έγινε και επισήμως η μήνυση και έκτοτε αναζήτησαν τον δράστη σε όλα τα πιθανά σημεία που τους υπέδειξαν οι ίδιες.

Κατόπιν αυτών των καταγγελιών, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία διέταξε την διενέργεια Προκαταρκτικής Έρευνας για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν τυχόν παραλείψεις των Αρχών.

Το χρονικό της γυναικοκτονίας

Το πρωί της Τρίτης (5/12) ο 71χρονος εμφανίστηκε στην αυλή του σπιτιού της μητέρας της 43χρονης, της φώναζε και όταν εμφανίστηκε εκείνη πίσω από την πόρτα που είχε τζάμι, την είδε και πυροβόλησε δύο φορές εναντίον της, τραυματίζοντάς τη θανάσιμα στην κοιλιά και το στήθος και αμέσως μετά τράπηκε σε φυγή.

Περίοικοι άκουσαν τις έντονες φωνές από τσακωμό και στη συνέχεια τους πυροβολισμούς και κάλεσαν την Αστυνομία.

Στο σημείο εντοπίστηκαν δύο κάλυκες.

Το θύμα ήταν διαζευγμένη και μητέρα ενός 15χρονου αγοριού από τον προηγούμενο γάμο της και ζούσε με τον 71χρονο και τον γιο της σε οικία στην Κακή Βίγλα Σαλαμίνας, ενώ είχαν σχέση τα τελευταία 7 χρόνια.

Πηγή: https://www.news247.gr/