Super League 2: Πετάει ο Μακεδονικός του Μαλεζά με απίστευτο και πάλι Τσιλιγγίρη! Πέρασε και τον Καμπανιακό του Αμανατίδη και κάνει όνειρα ανόδου…

Με την τρίτη σερί νίκη του και την τέταρτη σε πέντε ματς, ο Μακεδονικός αν και μέτριος πήρε και τρίτο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης (δεν κέρδισε μόνο τον Ηρακλή) επικρατώντας 2-1 του ουραγού πλέον Καμπανιακού στη Χαλάστρα και παρέμεινε στην πρώτη τριάδα επτά ματς αήττητος.

Κόντρα στην ομάδα του πρώην προπονητή τους Γιώργου Αμανατίδη (και για λίγο του Πανθρακικού) και παικτών του όπως οι Προσκυνητόπουλος, Γαρύφαλλος και Ιωαννίδης η ομάδα του Στέλιου Μαλεζά που κάνει καταπληκτικό ξεκίνημα ως πρώτος κόουτς στο 6΄ έκανε το 0-1 με τον Ζαφειράκη με σουτ από ασίστ του Πέδρο Λούκας και στο 32΄ο Ξανθιώτης Γιώργος Τσιλιγγίρης με πλασέ μετά από ασίστ του Σιμόνι έκανε το 0-2 με το τρίτο φετινό του τέρμα και το δεύτερο συνεχόμενο μετά από αυτό κόντρα στον Απόλλωνα Πόντου την περασμενη αγωνιστική.

Οι “ερυθρόλευκοι” μείωσαν στο τελικό 1-2 στο 72΄ με τον Γιουκούδη, μετά από φάουλ του Πόζογλου στο δοκάρι πίεσαν για την ισοφάριση και αν και την άξιζαν δεν μπόρεσαν να σκοράρουν αν και το άξιζαν. Στο 65΄ ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ του Πόζογλου για τους γηπεδούχους, που είχαν δοκάρι με τον Μάνιο στο 39΄ (με σωτήρια παρέμβαση Τσαμούρη) και φάσεις με τους Έππα (19΄, 30′), Γιουκούδη (23΄, 42′), Γαρύφαλλο (24΄), Μπούση (63΄), με τον πορτιέρε Περντρέου κορυφάιο να δίνει λύσεις όποτε χρειάστηκε.

Από τους φιλοξενούμενους αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Χασάνογλου στο 70΄, ενώ με δέκα τελείωσε και ο Καμπανιακός, λόγω αποβολής του Πόζογλου στο 90΄, επίσης με δεύτερη κίτρινη. 

Ο Μακεδονικός έφτασε τους 19 βαθμούς και κάνει κρυφά όνειρα ανόδου στην Α’ Εθνική μετά από 41 χρόνια αφού είναι τρίτος στο -7 από τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό που εχει αγώνα περισσότερο και υποδέχεται την ΑΕΚ Β’ που έχει 10 μόλις βαθμούς.

Η ομάδα του Γιώργου Αμανατίδη που έκατσε δεύυερο αγώνα στον πάγκο είναι πλέον στην τελευταία θέση με 6 βαθμούς μετρώντας πέντε σερί ήττες την επόμενη αγωνιστική παίζει στην Καρδίτσα με την Αναγέννηση. 

Από τον Καμπανιακό αγωνίστηκαν τα αδέρφια Καθάριου με τον Νίκο στο 68′ να αλλάζει τον Παύλο και ο Γιώργος Λαγωνίδης, γιος του παλαίμαχου ΠΑΟΚ και Ξάνθης Κώστα. Από τον Μακεδονικό ο Μαλεζάς ξεκίνησε βασικούς εκτός των Τσιλιγγίρη και Χασάνογλου τον Κώστα Τσαμούρη που ήταν και παλί καθοριστικός σε αρκετές περιπτωσεις.