Γ’ Εθνική: Ισόπαλοι Πανθρακικός και Άρης Αβάτου στο ντέρμπι του ΔΑΚ Κομοτηνής

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν στο θρακιώτικο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής Πανθρακικός και Άρης Αβάτου σε ένα κρύο απόγευμα στο ΔΑΚ Κομοτηνής.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε τίποτα το ιδιαίτερο, με μοναδικές καλές στιγμές το σουτ του Πεχλιβανόπουλου στο 2ο λεπτό το οποίο απομάκρυνε ο Νταφόπουλος σε κόρνερ και ακόμα ένα σουτ του Γκουτσίδη στο 40ο λεπτό που πέρασε άουτ.

Οι γηπεδούχοι ωστόσο έμειναν με δέκα παίκτες λίγο πριν την ανάπαυλα, καθώς ο Παχούμης είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο από τον διαιτητή Φιλιππίδη μέσα σε διαμαρτυρίες.

Ο Πανθρακικός μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη και απείλησε αρχικά με το σουτ του Γκουτσίδη που πέρασε άουτ.

Λίγα λεπτά μετά ο Ρουμπιές βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην μεγάλη περιοχή και πλάσαρε άουτ, ενώ με την συμπλήρωση 50 λεπτών αγώνα ο Κουτσούμπας έσωσε πάνω στη γραμμή το σουτ του Γκουτσίδη.

Ο Πανθρακικός έχανε της ευκαιρίες αλλά ο Άρης Αβάτου πήρε το προβάδισμα στο σκορ, καθώς ο Σαμπανίδης στο 56ο λεπτό έπιασε ένα εκπληκτικό σουτ και έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι του Παϊτέρη για το 0-1 των Ξανθιωτών.

Στο 60′ ο Πανθρακικός ζήτησε πέναλτι για ανατροπή του Βάσκου από τον Βασιλάκη, ωστόσο ο διαιτητής άφησε τη φάση να εξελιχθεί.

Στο 72ο και 75ο λεπτό οι Ρουμπιές και Βάσκος σπατάλησαν ακόμα δύο καλές ευκαιρίες για την ομάδα της Κομοτηνής, ενώ στο 90ο λεπτό ήρθε η λύτρωση, καθώς ο νεοεισελθόντας Μπρούνο έκανε τη σέντρα και το Σίλβα με κεφαλιά νίκησε τον Νταφόπουλο για το 1-1.

Ο Πανθρακικός έμεινε στην 6η θέση και τους 21 βαθμούς (13 κάτω από την πρωτοπόρο Καβάλα) και την επόμενη αγωνιστική παίζει μέσα στον Κεραυνό Αγγελοχωρίου, ενώ ο Άρης Αβάτου είναι στην 10η θέση με 15 βαθμούς και υποδέχεται τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μαραντάς): Παϊτέρης, Σμάλης, Παχούμης, Σαπνάρας, Κωσταρέλης (85′ Χαλκιαδάκης), Ιβάν Σίλβα, Γιαννακιτσίδης, Πεχλιβανόπουλος (67′ Στοΐνοβιτς), Ρουμπιές (85′ Ερκάν), Βάσκος (90+1′ Καψάσκης) Γκουτσίδης.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Μπεδρελής): Νταφόπουλος, Χασάνογλου, Λεωντσάκος, Καραμανίδης, Κουτσούμπας, Βασιλάκης, Αραμπατζής (75′ Κοντογιαννόδης), Κουτσός (75′ Παπαχρήστου), Αναγνωστόπουλος, Θεολόγου, Σαμπανίδης.