Γ’ Εθνική: Πρώτη εκτός έδρας ήττα στην Θέρμη για τον Πανθρακικό στο 90′ με πρωταγωνιστή τον Γκαργκαλατζίδη! (+photos)

Σε ένα όμορφο παιχνίδι με πολλές φάσεις παρά τον άσχημο αγωνιστικό χώρο και τις κακές καιρικές συνθήκες με τον δυνατό αέρα ο Πανθρακικός ηττήθηκε με 2-1 στην Θέρμη από τον δυνατό Θερμαικό γνωρίζοντας την πρώτη του ήττα εκτός εδρας και βρίσκεται στο -11 από την κορυφή στην πέμπτη θέση.

Ο Πανθρακικός που δεν είχε τον τραυματια Λαρέα στην αποστολή μπήκε δυνατά στο ματς και με την σέντρα απείλησε με σουτ του Βάσκου που έδιωξε ο Μάντζαρης, όπως έκανε στο 5′ ο πρωην πορτιέρε του Άρη και στο πανέμορφο κόρνερ απ΄’ευθείας από τα δεξιά του Πεχλιβανόπουλου και απομάκρυνε στο γάμα σε κόρνερ, στερώντας ένα σπάνιας ομορφιάς τέρμα. Στο 12′ το σουτ του Σενγκέργκη το μπλοκάρε ο Παιτερης, οποίος ωστόσο στο 29′ έκανε λάθος έξοδο, η μπάλα έφτασε πλάγια στον Γκαργκαλατζίδη που από πλάγια με ωραίο δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ. Στο 32′ ο Βάσκος και πάλι δεν μπόρεσε να νικησει τον Μάντζαρη με κεφαλιά, ενω στο 38′ απ’ ευθείας κόρνερ του Χακάν από τα αριστερά η μπάλα βρήκε το καθετο καθετο μπροστινό δοκάρι με τους παίχτες του Θερμαικού να διώχνουν τον κίνδυνο. Στο 43′ φάουλ του Πεχλιβανόπουλο ανάγκασε τον Μάντζαρη σε νέα επέμβαση σε κόρνερ, από το οποίο η μπαλα έφτασε στον Χακάν που δυνατά σουταρε εκτός περιοχής με την μπαλα να περνά μόλις πάνω από το οριζόντο δοκάρι.

Ο Πανθρακικός αν και δεν έκανε αλλαγές μπήκε δυνατά και στο 49′ απείλησε αρχικά σε κεφαλιά του Ιβάν που έδιωξε σε κόρνερ ο Μάντζαρης, με τους Θρακιώτες να ισοφαρίζουν σε μια φάση διαρκείας στο 50′. Μετά από ωραίο σουτ του Βάσκου από καλή θέση η μπαλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ρουμπιές πήρε την επαναφορά και έγραψε το 1-1 με το τέταρτο φετινό του τέρμα. Ο Πανθρακικός είχε ενα καλό συρτό σουτ του Ιβάν εκτός περιοχής στο 52′ που μπλοκαρε ο Μάντζαρης, όπως και ο Αναστασιάδης που πέρασε μόλις άουτ ένα λεπτό αργότερα.

Οι γηπεδούχοι μετά την ισοφάριση πήραν τον έλεγχο του ματς και στο 64′ διαμαρτυρήθηκαν στον Λαρισαίο Κοντογιώργο για ενα γκολ που ακυρώθηκε ως οφσαιτ, ενω έχοντας και τον άερα υπέρ τους έιχαν δυο καλά σουτ με τον Φούσκα στο 66′ που μπλόκαρε ο Παιτέρης και τον Κουρέλα στο 72′ που πέρασε άουτ. Στο 77′ ο νεοεισερχόντας Γκουτσίδης σε γρήγορη αντεπίθεση έδωσε ωραία πάσα στον Πεχλιβανόπουλο, αυτός στον Βάσκο στο ύψος της μεγαλης περιοχής που με την μία την σέρβιρε στον Καλογρανά που από θέση τετ α τετ σούταρε πάνω στον Μάντζαρη χάνοντας την ευκαιρία για την ανατροπή. Στο 79′ ωραία σέντρα του Μανίσογλου αλλά ο Μάντζαρης σηκώθηκε και μπλοκαρε ενώ από πίσω αφύλακτος βρισκόταν ο Γκουτσίδης.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι πίεσαν, και διαμαρτυρήθηκαν στον επόπτη για νέο γκολ που τους ακυρώθηκε ως οφ σαιτ, ωστόσο στο 90′ από αστείο λαθος της άμυνας στο κέντρο σε φάουλ του Χακάν, η μπάλα χτύπησε στην πλατη του Αλεξανδρου Γκαργκαλατζίδη που πήρε το δώρο έφυγε στην κόντρα σημειώνοντας, το τελικό 2-1 με όμορφο σουτ, με τον πρωην επιθετικό του ΑΟΞ να πετυχαίνει το 8ο τέρμα του στο πρωταθλημα, δείχνοντας πως είναι την περιοδο αυτό ο πιο φορμαρισμένος παίκτης στον όμιλο και αδικείται που παίζει σε αυτή την κατηγορία.

Ο Πανθρακικός ακόμη μια φορά πλήρωσε τα παιδικά λάθη της άμυνας και με την δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα (πρώτη εκτός) με 20 βαθμούς έπεσε πέμπτος, μακριά από τον στόχο του πρωταθλήματος με τους Θρακιώτες την επόμενη αγωνιστική να υποδέχονται στο ΔΑΚ σε ένα κρίσιμο ματς κυρίως για τους Ξανθιώτες τον Άρη Αβάτου. Από την άλλη ο Θερμαικός έφτασε τους 23 βαθμούς παρέμεινε τριτος και κυνηγά την δυάδα και τον Νέστο Χρυσούπολης πριον το ντερμπι του Δήμου Θερμαικού με τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας εκτός έδρας.

Ο τριάδα από την Λάρισα των Κοντογιώργου, Βαλιώτη και Δίχρη συγκέντρωσε τα παράπονα και των δυο ομάδων και κυρίως των γηπεδούχων για τις φάσεις των γκολ που ακυρώθηκαν.

ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ (Κουτσης): Μάντζαρης, Τσατσιος, Σενγκέργκης, Παπαστεριανός, Βαβλιάκης (85′ Κολέτσι), Δ. Λουφάκης (20′ Κουρέλας), Αναστασιάδης, Γεωργιάδης, Γκαργκαλατζίδης, Φούσκας, Πουρνάρας (70′ Ασημογλου)

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μαραντάς): Παιτέρης, Μανισογλου (91′ Μπρούνο), Πεχλιβανόπουλος, Σαπνάρας, Κωσταρέλης, Ιβαν Σάντος, Βελή Χακάν (91′ Παυλίδης), Γιαννακιτζιδης (65′ Γκουτσίδης), Καλογρανας, Βάσκος, Ρουμπιές