Γ’ Εθνική: Δύσκολες αναμετρήσεις για Πανθρακικό, Ορέστη και Πετεινό, μίνι τελικός για το Άβατο (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Με την 11η αγωνιστική που άνοιξε χτες με την νίκη της Χρυσούπολης στην Αγία Μαρίνα συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στον 1ο όμιλο, όπου έχουμε πολλές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις όπου ξεχωρίζει ο αγώνας στην Θέρμη ανάμεσα στον τοπικό και τρίτο Θερμαικό με τον ισόβαθμο Πανθρακικό και το γειτονικό ντερμπι της Καβάλας με την Δόξα Δράμας αν και η διαφορά δυναμικότητας ειναι μεγάλη για τους Αργοναύτες. Δύσκολες και σημαντικές οι εντός έδρας αναμετρήσεις κυρίως του Αβάτου και του Ορεστη, ενώ στις Σέρρες πάει ο Πετεινός.

Στην Θέρμη όπως είπαμε ο Πανθρακικός (20 βαθμούς) μετά την εμφατική νίκη επί της Βέροιας δοκιμάζεται σε μια δύσκολη έδρα και σε ένα κακό γήπεδο κόντρα στον ισόβαθμο Θερμαικό του Γιώργου Κουτση. Οι Θρακιώτες εκτός έδρας είναι καλύτεροι όπου μετρούν 4 νίκες σε πέντε αναμετρήσεις και μια ισοπαλία στην έδρα της πρωτοπόρου Καβαλας όπου και της έσπασαν το απόλυτο σερί νικών της. Από την άλλη ο Θερμαικός επέστρεψε μετά από 5 αγώνες χωρίς νίκη στα τρίποντα μετά το διπλό στην Κρηστώνη. Φαβορί στις στοιχηματικές ο Πανθρακικός με 2,2, με τον ασο να είναι στο 3 και την ισοπαλία στο 3.15 (stoiximan).

Στην Ορεστιάδα ο πέμπτος Ορεστης Ορεστιάδας (19 βαθμοί) μετά την νέα νικη στην έδρα του θέλει να διατηρήσει το αήττητο στην έδρα του μπροστά στο κοινό του και με μια ακόμη νίκη να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από την ζώνη του υποβιβασμού. Απέναντι του ο Κεραυνός Αγγελοχωρίου (15 βαθμοί) που εκτός έδρας έχει κάνει ήδη πολλές ζημιές (2 νικες σε Πετεινό και Επανομή μια ισοπαλία σε 4 αγώνες) αφού θελει και αυτός βαθμό ή βαθμούς για να διατηρήσει το +4 και την διαφορά ασφαλείας από την Ευκαρπία που αυτή την στιγμή είναι η πρώτη που υποβιβάζεται.

Πολύ σημαντική είναι η αναμέτρηση στην Φελώνη Ξάνθης ανάμεσα στον Αρη Αβάτου (13 βαθμοί) και τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης (7 βαθμοί) με τις δυο ομάδες να έχουν στόχο την παραμονή. Η ομάδα του Κώστα Μπεδρελή που είναι και το φαβορί (1,78-3,25-4,15 stoiximan) της αναμέτρησης θέλει οπωσδήποτε την νίκη την τρίτη στην έδρα της κόντρα σε μια ομάδα σχετικά αδύνατη που έχει ένα τρίποντο και μια ισοπαλία εκτός κόντρα στις ομάδες της Ημαθίας.

Τέλος ο ουραγός Άρης Πετεινού (8 βαθμοί) μετά το σπουδάιο πρώτο τρίποντο στην έδρα του επί του Μέγα Αλέξανδρου Αγίας Μαρίνας Ημαθίας, έχει δύσκολη αποστολή στο Παραλίμνιο κόντρα στον απρόβλεπτο και φέτος Απόλλωνα (17 βαθμοί) που είναι ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο. Η stoiximan δίνει φαβορί τους Σερραίους με 1,38 (4 η ισοπαλία και 7,20 το διπλό) αλλά ο Πετεινός εκτός έδρας το παλεύει έχοντας μια νίκη στην Βέροια και μια ισοπαλία στην Επανομή.

Από τα υπόλοιπα ματς όπως είπαμε ξεχωρίζει ο αγωνας της Καβάλας με την βελτιωμένη Δόξας Δράμας του Ακη Στολτίδη (1,10 ο ασος με 5,7 την ισοπαλία και 11,5 το διπλο στην stoiximan), ενώ σπουδαίο ματς θα γίνει στην Ευκαρπία όπου η Νίκη θελει τρίτη σερί νίκη κόντρα αυτη την φορά στον Αετό Βαρβάρας ώστε να μειώσει την διαφορά από το Άβατο που είναι στο +2 (1,45- 3,85-6,10 οι αποδόσεις στην stoiximan). Φαβορί έχουμε και στην αναμέτρηση του ΑΟ Χανιώτης με την Αναγέννηση Επανομής με τους γηπδούχους να κάνουν μια πολύ καλή πορεία όπου βρίσκονται στην 5η θέση μαζί με τον Ορεστη, ενω στην Ημαθία και στον αγώνα της Βέροιας με τον Ποσειδώνα Ν. Μηχανιώνας οι ψαράδες είναι το μεγαλο φαβορί. Το Σαββατο θυμίζουμε ο Νέστος Χρυσούπολης διέλευσε 0-5 την Αγία Μαρίνα και εδραιώθηκε δευτερος στο -2 από την Καβάλα.

Το πρόγραμμα (11η αγωνιστική, Κυριακή 19/11, 15:00)
Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας Ημαθίας – Νέστος Χρυσούπολης 0-5
Απόλλων Παραλιμνίου – Άρης Πετεινού
ΑΟ Καβάλα – Δόξα Δράμας
Νίκη Ευκαρπίας – Αετός Βαρβάρας
Βέροια – Ποσειδών Ν. Μηχανιώνας
ΑΟ Χανιώτης – Αναγέννηση Επανομής
Θερμαϊκός Θέρμης – Πανθρακικός
Ορέστης Ορεστιάδας – Κεραυνός Αγγελοχωρίου
Άρης Αβάτου – ΠΑΟΚ Κρηστώνης