Γ’ Εθνική: Ο Ορέστης πήρε και το Θρακιώτικο ντέρμπι με τον Άρη Άβάτου στο «κάστρο» της Ορεστιάδας και παρέμεινε στην πεντάδα (+photos)

Σε ένα όμορφο ματς που είχαμε πέντε τέρματα, πολλές φάσεις και αρκετό κόσμο στην κερκίδα του γηπέδου της Ορεστιάδας, ο Ορεστης εκμεταλλεύτηκε και πάλι την έδρα του, επικράτησε με 3-2 του ελλιπή Αρη Αβάτου και παρέμεινε ψηλά στην βαθμολογία βάζοντας σε πρόωρους μπελάδες τους Ξανθιώτες.

Ο Ορεστης μπήκε δυνατά στο παιχνίδι έχοντας δύο φάσεις μέχρι το δεκάλεπτο με τον Άρη Αβάτου κόντρα στο ματς σε αντεπίθεση να σκοράρει με μακρινό σουτ του Καραμανίδη στο 10′. Στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου ο Ορεστης είχε δύο μακρινά σουτ με τον Οτέμπερη, και λίγο αργότερα δοκάρι με κεφαλιά του Πασχαλίδη με το ημίχρονο να παραμένει 0-1.

Με το καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου ο Λαζαρίδης με κοντινή προβολή στο 47′ από κόρνερ του Ανδρεάδη και λάυος της άμυνας ισοφάρισε σε 1-1. Πολύ γρήγορα ο Ορεστης γύρισε το ματς και στο 65′ με πανέμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ ο Σταματόπουλος έκανε το 2-1. Στο 75′ ο ο Δημητρης Πασχαλιδης μετά από όμορφη κάθετη πάσα του Σταματοπούλου διαμόρφωσε το 3-1 πετυχαίνοντας το έκτο του τέρμα. Στο 87′ ο Ευθύμης Τσαπαρης με καταπληκτικό σουτ μείωσε σε 3-2 σκορ που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Με την τέταρτη νίκη του σε πέντε αγώνες (εχει ένα 0-0 με την Μηχανιώνα) στην Ορεστιάδα, ο Ορεστης παρέμεινε πέμπτος με 19 βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική και πάλι στην Ορεστιάδα θα υποδεχθεί τον Κεραυνό Αγγελοχωρίου. Από την άλλη ο Άρης Αβάτου έμεινε στους 13 βαθμούς, δυο μόλις βαθμούς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού και την επόμενη αγωνιστική σε ένα κρίσιμο ματς υποδέχεται τον αδύναμο ΠΑΟΚ Κρηστωνης που έχει μόλις 7 βαθμούς.

Διαιτητές οι Παναγιωτίδης, Σόφτας και Σιώνη από την Θράκης.

ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Ουσταμπασίδης): Μαδένης, Γκιντίδης, Πεταλωτής (67′ Λογαράς), Τσιεγγελίδης, Λιάνας, Φρεντ (67′ Θεμελής), Οτέμπερης (23′ Σπυρόπουλος), Σταματόπουλος Λαζαρίδης, Ανδρεάδης (72′ Τηλέγραφος), Πασχαλίδης (72′ Αντωνόπουλος)

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Μπεδρελής): Νταφόπουλος, Χασάνογλου, Λεωντσακος, Βασιλάκης (46′ Αναγνωστόπουλος), Κουτσός (65′ Τσαπαρης), Θεοδωρόπουλος (65′ Σαμπανίδης), Καραμανίδης, Παπαχρήστου, Αραμπατζής (65′ Γεωργίου), Πεντεζίδης, Θεολόγου