Γ’ Εθνική: Να σπάσει το απόλυτο της Καβάλας θέλει ο Πανθρακικός, δύσκολοι έξοδοι για Ορέστη και Άβατο, μόνο νίκη για τον Πετεινό (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Με την 9η αγωνιστική συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στον 1ο όμιλο, όπου ξεχωρίζει το ντέρμπι κορυφης της ασταμάτητης Καβαλας με τον φιλόδοξο Πανθρακικό. Σημαντικούς και δύσκολους εκτός έδρας αγώνες δίνουν οι Ορεστιάδα, και Άβατο ενώ ο Πετεινός αγωνίζεται στην έδρα του.

Ο τρίτος πλέον Πανθρακικός οριστικά πλέον με 16 βαθμούς μετά την απόφαση της ΕΠΟ, θέλει μετά την άδικη αγωνιστικά ήττα στο ΔΑΚ από τον δυαντό Νέστο Χρυσούπολης του Νίκου Κεχαγιά, θέλει στην δυσκολότερη αποστολή της σεζόν κόντρα στο μεγάλο φαβορί του ομίλου την Καβάλα (24 βαθμοί), να βάλει δύσκολα στους Αργοναύτες στην έδρα τους στο «Ανθή Καραγιάννη» και να επιβεβαιώσει πως εκτός έδρας είναι καλύτερος από εντός αφού μέρχι τώρα μετρά το 4/4 κόντρα βέβαια σε όχι τόσο δυνατούς αντίπαλους. Πέρυσι ο Πανθρακικός εχασε χάσει 2-1 στην Καβάλα, όπως και το 2009 με 3-0 για την Α’ Εθνική, ενώ κέρδισε το 2005 με 0-1 για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Δύσκολη αποστολή έχει ο πέμπτος Ορεστης Ορεστιάδας (15 βαθμοί) στην Θέρμη Θεσσαλονίκης κόντρα στον τρίτο Θερμαικό (16 βαθμοί), αλλά προερχόμενο από δυο σερί ήττες και τρια ματς χωρίς νίκη. Η ομάδα του Ουσταμπασίδη με όπλο την άμυνα της εαν εξαιρέσουμε το ματς στην Καβάλα θέλει βαθμό η βαθμούς κόντρα στην επίσης σφικτή ομάδα του Κούτση ώστε να παραμείνει ψηλά στην βαθμολογία και μακριά από την επικίνδυνη ζώνη.

Δύσκολο έργο έχει και ο Άρης Αβάτου (12 βαθμοί) στην Χαλκιδική όπου θα αντιμετωπίσει την φορμαρισμένη Χανιώτη (15 βαθμοί) του Θάνου Τοπούζη, με την ομάδα του Κώστα Μπεδρελή με όπλο την επίθεσή της (3η στο πρωτάθλημα με 14) να θέλει βαθμούς ώστε να διατηρήσει το +5 από την ζώνη του υποβιβασμού.

Τέλος ο ουραγός Άρης Πετεινού (4 βαθμοί) θέλει τους πρώτους του βαθμούς στην έδρα του αφού μετρά 3 ήττες κόντρα στον Αετό Βαρβαρας (6 βαθμοί) αφού ήδη βρίσκεται στο -8 από το Άβατο και την επικίνδυνη ζώνη.

Από τα υπόλοιπα ματς ξεχωρίζει ο αγωνας του Νέστος Χρυσούπολης με τον Ποσειδώνα Ν. Μηχανιώνας, ενώ αμφίρροπες είναι οι αναμετρήσεις του Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας Ημαθίας με την Δόξα Δράμας στο ντεμπούτο στους πάγκους του Άκη Στολτίδη για τους μαυραετούς, του Απόλλωνα Παραλιμνίου με την Αναγέννηση Επανομής, της Νίκης Ευκαρπίας με τον Κεραυνό Αγγελοχωρίου και του αγωνα δίχως αύριο της Βέροιας με τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης στο ντερμπι ουραγών.

Το πρόγραμμα (9η αγωνιστική, Κυριακή 5/11, 15:00)
Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας Ημαθίας – Δόξα Δράμας
Άρης Πετεινού – Αετός Βαρβάρας
Νέστος Χρυσούπολης – Ποσειδών Ν. Μηχανιώνας
Απόλλων Παραλιμνίου – Αναγέννηση Επανομής
ΑΟ Καβάλα – Πανθρακικός
Νίκη Ευκαρπίας – Κεραυνός Αγγελοχωρίου
Βέροια – ΠΑΟΚ Κρηστώνης
ΑΟ Χανιώτης – Άρης Αβάτου
Θερμαϊκός Θέρμης – Ορέστης Ορεστιάδας