Αδικία για Πανθρακικό! Με κόσμο ο Ολυμπιακός με ΠΑΟΚ όσο δεν έχει βγει απόφαση της Εφέσεων ενώ οι Κομοτηναίοι έπαιξαν κεκλεισμένων με τον Νέστο

Δπλή αδικία σε βάρος της ομάδας του Πανθρακικού συνιστούν οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου.

Την Παρασκευή εδικάστηκε στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η υπόθεση της διακοπής του αγώνα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, που όπως έχει αναλύσει εκτενώς το ThrakiSportS είναι παρόμοια με εκείνην της διακοπής στο ματς Κυπέλλου Πανθρακικός – Εθνικός.

Ως γνωστόν και με την βούλα της Εφέσεων το ματς αυτό κατακυρώθηκε στον Εθνικό Πειραιώς με 3-0, ο Πανθρακικός τιμωρήθηκε με αφαίρεση ενός βαθμού, ωστόσο εξαλήφθηκε η τιμωρία των τεσσάρων αγωνιστικών που είχε επιβληθεί από το πρωτόδικο δικαστικό όργανο της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Ωστόσο ενώ υπήρχε η εκκρεμότητα της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων, η αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής με τον Νέστο Χρυσούπολης (την οποία μάλιστα έχασε αγωνιστικά ο Πανθρακικός) διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, με βάση την εν ισχύ τότε πρωτόδικη απόφαση, αν και εκείνη δεν είχε τελεσιδικήσει. Το αποτέλεσμα ήταν να αδικηθεί ο Πανθρακικός, καθως τελικά εξαλήφθηκε η ποινή της έδρας, κοινώς δεν έπρεπε ποτέ να έχει επιβληθεί, αλλά οι Κομοτηναίοι στερήθηκαν τον κόσμο τους, την ώθηση που θα τους έδινε αλλά φυσικά και τα έσοδα από τα εισιτήρα.

Αυτήν την Παρασκευή συζητήθηκε στην Επιτροπή Εφέσεων η υπόθεση του πολύκροτου ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, που διακόπηκε λόγω της ρίψης κροτίδας και του τραυματισμού του Χουάνκαρ. Η εκδίκαση της έφεσης που άσκησε η ΠΑΕ Ολυμπιακος κατά της πρωτόδικης απόφασης που τον τιμώρησε με μηδενισμό, αφαίρεση ενός βαθμού, δύο αγωνιστικές τιμωρία της έδρας και πρόστιμο 38.000 ευρώ, συζητήθηκε για περίπου 2,5 ωρες και σε αυτή παρευρέθηκε και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο Ολυμπιακός επέμενε ότι από το φύλλο αγώνα δεν προκύπτει κανένας τραυματισμός αλλά γενικότητες καθώς ο γιατρός του αγώνα δεν αναγράφει σαφή γνωμάτευση. Ζήτησε την απαλλαγή του και τον επανορισμό του αγώνα από το 49ο λεπτό όπου διακόπηκε και μετά. Από μέρους του ο Παναθηναϊκός ζήτησε να τηρηθεί ό,τι έγινε και σε πρώτο βαθμό.

Το προεδρείο της Επιτροπής Εφέσεων έδωσε περιθώριο στις δύο πλευρές για την κατάθεση υπομνημάτων έως τις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας. Αυτό σημαίνει ότι η απόφαση θα εκδοθεί μετά το κυριακάτικο ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ. Και όπως άρχισε να διευκρινίζεται, μετά από αυτήν την εξέλιξη, το ντέρμπι αυτό θα γίνει κανονικά με κόσμο, σύμφωνα και με τον νέο πειθαρχικό κώδικα που προβλέπει πως η τιμωρία έδρας κεκλεισμένων των θυρών ισχύει αφού εκδοθεί η τελεσίδικη απόφαση. Οπότε μένει η δεύτερη απορία. Αφού ισχύει αυτός ο νέος κώδικας για τον Ολυμπιακό, γιατί δεν ίσχυσε μια βδομάδα πιο πριν και για τον Πανθρακικό, ο οποίος μάλιστα δικαιώθηκε εν τέλει ως προς αυτό το κομμάτι στην Εφέσεων και εξαλείφθηκε η τιμωρία;