Γ’ Εθνική: Επαγγελματικό τρίποντο στο «άδειο» ΔΑΚ ο Νέστος! «Φωνάζει» για την διαιτησία μετά την πρώτη ήττα ο Πανθρακικός

Σε ένα μέτριο ματς στο άδειο λόγω τιμωρίας ΔΑΚ Κομοτηνής ο Πανθρακικός ηττήθηκε για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα στο πρώτο ντέρμπι μεταξύ πρωτοπόρων από τον δυνατό Νέστο Χρυσούπολης και πέταξε τον 7ο βαθμό στην έδρα του πριν το μεγάλο ντερμπι με την Καβάλα.

Ο Πανθρακικός με αλλαγές στην εντεκάδα του μπήκε δυνατά και στο 6′ μετά από ωραία πάσα του Κωσταρέλη που αγωνίστηκε μετά από καιρό στο κέντρο ο Παυλίδης έπιασε ένα καταπληκτικό φαλτσαριστό πλάγιο σουτ εκτός περιοχής αλλά στάθηκε άτυχος αφού η μπαλα βρήκε το οριζόντο δοκάρι του ανήμπορου Μούτσα. Στο 10′ από γρήγορο με πάσα κόρνερ ο Ορφανίδης βρήκε τον Κοτταρίδη που έστειλε την μπαλα με κεφαλιά αουτ. Ο Νέστος στο 21′ κέρδισε αυστηρό φαουλ με τον Γκατζολάρι που καταλόγισε ο Θεσσαλονικιός Καρπέτσος, με τον Νέστο με ωραία κομπίνα και αμυντική αδράνεια να ανοίγει το σκορ. Ο Γκατζολαρι αντί να σουτάρει πάσαρε στον αμαρκάριστο Οκάν που με ωραίο σουτ νίκησε τον Παιτέρη κάνοντας το 0-1. Ο Πανθρακικός προσπάθησε για την ισοφάριση και στο 25′ ζήτησε πέναλτι όταν σε φαουλ του Γιαννακιτζίδη η μπαλα από κεφαλιά του Γκουτσίδη πήγε προς τον Σαπνάρα που λίγο πριν σπρώξει την μπάλα στο κενό τερμα δέχτηκε το χτύπημα του Κοτταρίδη στο κεφάλι που πήγε να διώξει την μπάλα, με τον νέαρό στόπερ να μένει στο έδαφος για ένα δίλεπτο. Στο 35′ ο Πανθρακικός ζήτησε νέο πέναλτι στο 35′ όταν από πάσα του Κωσταρέλη ο Παυλίδης βγήκε γρήγορα στην πλάτη τον αμυντικών και ανατράπηκε με την φάση να ξεσηκώνει διαμαρτυρίες και από τους δυο πάγκους για οφ σαιντ από τους φιλοξενούμενους και πέναλτι για τους γηπεδούχους. Στο 42 ο Βάσκος βρέθηκε σε καλή θέση εκτός περιοχής μετά από μακρινή μπαλιά αλλά κόπηκε πριν σουτάρει από τον Κοτταρίδη με το 0-1 να είναι σκορ ημιχρόνου.

Ο Πανθρακικός είχε την υπεροχή αλλά δεν πίεσε ιδιαίτερα, στο 52′ σε φάουλ του Γιαννακιτζίδη ο Λαρεα έστειλε με ωραία ψιλοκρεμαστη κεφαλιά την μπαλα μόλις άουτ, με τον Αργεντινό στοπερ στο 54΄να διώχνει τον κίνδυνο για το 0-2 πριν ο Σεα από σέντρα του Ορφανίδη σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Οι αλλαγές των Στοίνοβιτς, Σίλβα, Μπρύνο και Ρουμπιέ αύξησαν την επιθετικότητα του Πανθρακικού που απειλούσε ωστόσο με μακρινλες μπαλιές κόρνερ, Στο 71′ σε αντεπίθεση του Νέστου ο Παιτερης βγήκε εκτός περιοχής και έδιωξε σε πλάγιο πριν ο Ορφανίδης πάρει την μπαλα. Στο 75΄ο νεοεισελθων Ρουμπιές μετά από ασίστ του Βάσκου έστειλε την μπάλα με το αριστερό ψηλά άουτ από καλή θέση. Στο 86′ ο Πανθρακικός μετά από κλέψιμο από πλάγιο άουτ θα ζητήσει και πάλι πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Βάσκο, ενω στο 87′ η κεφαλια του αμαρκάριστου Σίλβα από κόρνερ του Μπρούνο πέρασε πάνω από το δοκάρι άουτ.

Ο διαιτητής Καπρέτσος από την Θεσσαλονίκη άφησε με παράπονα τους γηπεδούχους ιδίως για τις φάσεις των πέναλτι, ιδίως όταν άλλες ομάδες σε πιο αμφισβητούμενες φάσεις κερδίζουν πέναλτι. Καλοί οι βοηθοί του Αγγελόπουλος και Κολιπέτρος.

Πλέον ο Πανθρακικός με την πρώτη του ήττα στο πρωταθλημα έμεινε στους 16 βαθμούς, έχασε τις όποιες ελπίδες είχε για τον τίτλο μένοντας στο -8 από την αχτύπητη Καβάλα η οποία και τον υποδέχεται την επόμενη Κυριακή. Από την άλλη ο Νέστος των Κεχαγιά και Προδρομίτη αν και ακίνδυνος πήρε επαγγελματικό τρίποντο ανέβηκε στους 19 βαθμούς μόνος δεύτερος και φιλοξενεί στην έδρα του την Μηχανιώνα.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Αμανατίδης): Παϊτέρης, Καλογρανάς (72′ Ρουμπιές), Λαρέα, Σαπνάρας (55′ Σίλβα), Βελή Χακάν (55′ Στοΐνοβιτς), Κωσταρέλης, Γιαννακιτσίδης, Μανίσογλου, Παυλίδης (62′ Μπρούνο), Βάσκος, Γκουτσίδης

ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ (Κεχαγιάς): Μούτσα, Πανταζής, Σιδηρόπουλος, Κοτταρίδης, Χαλήλ Ιμπράμ Τανζού, Γκατζολάρι (84′ Τορομανίδης), Σέα (57′ Ράνος), Κλέντι, Κουκόλης, Ορφανίδης, Σουλεϊμάν Οκάν (66′ Μενίκου)