Super League: Τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός όπως (σχεδόν) ο Πανθρακικός! Ήττα με 0-3 από ΠΑΟ, -1 βαθμός και δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων

Tο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League ανακοίνωσε την απόφαση του το απόγευμα της Παρασκευής για το πρόσφατο ντέρμπι των “αιωνίων” που διεκόπη λόγω του τραυματισμού στα χαρτιά.

Συγκεκριμένα:
Τον αγώνα τον κερδίζει στα χαρτιά ο Παναθηναϊκός με 3-0
Από τον Ολυμπιακό αφαιρείται ένας βαθμός αφού θεωρήθηκε υπαίτιος για την διακοπή.
Στον Ολυμπιακό επιβάλλεται ποινή διεξαγωγής κεκλεισμένων των θυρών για δύο αγωνιστικές, η πρώτη από τις οποίες είναι με τον ΠΑΟΚ σε μία εβδομάδα και η δεύτερη με τον Παναιτωλικό την 12η αγωνιστική. 
Επιβάλλεται στον Ολυμπιακό συνολικό πρόστιμο 38.000 ευρώ οι 30.000 από τις οποίες είναι για την κροτίδα.
Απορρίφθηκε η παρέμβαση του Παναθηναϊκού.

Η απόφαση δεν συνοδεύεται από σκεπτικό και το πιθανότερο είναι αυτό να εκδοθεί τη Δευτέρα προκειμένου στη συνέχεια ο Ολυμπιακός να προσφύγει στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Ουσιαστικά η απόφαση επαναλαμβάνει αυτήν που επέβαλε η Πειθαρχική της ΕΠΟ για αντίστοιχο παράπτωμα διακοπής αγωνα στον Πανθρακικό, με την διαφορά ότι αυτή επέβαλε τέσσερις αγωνιστικές τιμωρία έδρας και σαφώς πιο μικρο πρόστιμο αφού αφορά ερασιτεχνική ομάδα.

Από εκεί και πέρα, ως γνωστόν και ο Πανθρακικος τιμωρήθηκε με -1 βαθμό και ήττα στα χαρτιά για το ματς Κυπέλλου με τον Εθνικό, το οποίο δεν συνεχίστηκε παρόλο που ο διαιτητής είχε ζητήσει κάτι τέτοιο.

Ως γνωστόν η έφεση του Πανθρακικού εκδικάστηκε την Τετάρτη, η απόφαση αναμένεται στις αρχές της εβδομάδας και όπως έχει εξηγήσει το ThrakiSportS, η απόφαση αυτή ουσιαστικά θα αποτελέσει πρόκριμα και αναφορικά με το τι θα γίνει εν τέλει και στο διακοπέν Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.