Nations League: Ιστορική νίκη της Εθνικής Γυναικών επί της Ουκρανίας! Από τον πάγκο η Μωραΐτου

Την πρώτη νίκη της στο UEFA Nations League πέτυχε η Εθνική Γυναικών επικρατώντας της Ουκρανίας με 2-1 στο Ηράκλειο, μπροστά σε περισσότερους από 2.500 φιλάθλους.

Παρότι η Εθνική βρέθηκε πίσω στο σκορ από γκολ της Καλίνινα πάρα πολύ νωρίς, μόλις στο 3ο λεπτό, οι διεθνείς μας έδειξαν ψυχραιμία στις κρίσιμες στιγμές και πέτυχαν την ολική ανατροπή.

Μετά το 0-1 η Ελληνική ομάδα είχε δύο επικίνδυνα σουτ της Σαρρή από το ύψος της περιοχής (6′, 9′). Η υπεροχή της εξαργυρώθηκε στο 36ο λεπτό με το γκολ από κεφαλιά της Μάρκου έπειτα από εκτέλεση φάουλ της Σιδηρά (1-1).

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έφθασε μία ανάσα από το 2-1, καθώς μετά την κεφαλιά της Σπυριδωνίδου η μπάλα αποκρούσθηκε από το οριζόντιο δοκάρι της Σάμσον.

Τελικά το δεύτερο γκολ ήλθε στο 72ο λεπτό. Σε αντεπίθεση της Εθνικής η Γεωργαντζή έδωσε την ασίστ στην Σπυριδωνίδου, η οποία πλάσαρε εύστοχα (2-1).

Για να διατηρηθεί το 2-1 χρειάστηκε (και) η συνδρομή της Νάση, η οποία πραγματοποίησε σπουδαίες αποκρούσεις σε σουτ της Κράβτσουκ και της Χλουστσένκο στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Από το 2-1 έως τη λήξη, οι Ελληνίδες παίκτριες έκαναν σωστή διαχείριση του αγώνα, αλλά χρειάστηκαν και τη συνδρομή της Νάση, η οποία πραγματοποίησε σπουδαίες αποκρούσεις σε σουτ της Κράβτσουκ και της Χλουστσένκο στις καθυστερήσεις. Η Κομοτηναία Αθανασία Μωραΐτου πέρασε στο παιχνίδι ως αλλαγή στο 78ο λεπτό.

Την προσεχή Τρίτη η Ουκρανία θα φιλοξενήσει (ως τυπικά γηπεδούχος) την Ελλάδα στο ίδιο γήπεδο “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης”, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Nations League.

Ελλάδα: Νάση, Πατερνά, Παλαμά (78′ Μωραΐτου), Σιδηρά, Μήτκου, Κακαμπούκη, Μάρκου, Σαρρή, Κόγγουλη (15′ Παπαδοπούλου, 70 Γεωργαντζή), Σπυριδωνίδου, Γιαννακά.

Ουκρανία: Σάμσον, Κόρσουν, Απαναστσένκο, Σμάτκο, Ντέρκατς (78′ Σέμκιβ), Χίριν (72′ Αντρούχιν), Παντσουλάγια, Πέτρικ, Κόσλοβα (46′ Χλουστσένκο), Καλίνινα (46′ Κράβτσουκ), Οβντίτσουκ.