Χάλκινη η Φωτεινή Αντωνιάδου στα World Combat Games στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε η Κομοτηναία πρωταθλήτρια Φωτεινή Αντωνιάδου στα World Combat Games που φιλοξενήθηκαν στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, καθώς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Η πρωταθλήτρια του “Αθλητικός ‘Ομιλος Γυμναστικής TKD” του Κωνσταντίνου Ζαφειριάδη είχε εντυπωσιακή παρουσία στην διοργάνωση επιτυγχάνοντας δυο νίκες αλλά χάνοντας στον κρίσιμο ημιτελικό της κατηγορορίας των 80 κιλών του αθλήματος του παγκορατίου. Η ελληνική αποστολή για τα World Combat Games απαρτιζόταν από 7 μέλη, αλλά η Αντωνιάδου ήταν η μόνη αθλήτρια της αποστολής.

Τα World Combat Games (GAISF World Combat Games / SportAccord World Combat Games) είναι μια διεθνής εκδήλωση πολλαπλών αθλημάτων που περιλαμβάνει μαχητικά αθλήματα και πολεμικές τέχνες. Οι αγώνες ιδρύθηκαν από την SportAccord (τώρα γνωστή ως Παγκόσμια Ένωση Διεθνών Αθλητικών Ομοσπονδιών) ως ένας τρόπος να φέρουν διάφορες πολεμικές τέχνες και μαχητικά αθλήματα σε ένα διεθνές κοινό.

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Μάχης συνοδεύονται επίσης από ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που αντικατοπτρίζει τις αρχαίες παραδόσεις και αξίες των πολεμικών τεχνών καθώς και τη συμβολή τους στη σύγχρονη κοινωνία. Οι αγώνες αναγνωρίζονται από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (International Olympic Committee) ενώ η ελληνική συμμετοχη σε αυτούς έγινε και με την βοήθεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης.