Επέτειος: 15 χρόνια από το πρώτο ιστορικό διπλό του Πανθρακικού στην Super League (+photos, video)

Ήταν 25 Οκτωβρίου του 2008, όταν ο νεοφώτιστος τότε Πανθρακικός στην Super League έπαιζε στο Αλκαζάρ με την ΑΕΛ για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος, αναζητώντας το πρώτο του τρίποντο μακριά από την Κομοτηνή.

Ο Πανθρακικός είχε αρκετούς φίλους που ταξίδεψαν «διψασμένοι» για την επιτυχία αυθημερόν στη Λάρισα, δίνοντας έξτρα ώθηση στους παίκτες του Εμίλιο Φερέρα.

Οι «πράσινοι» δεν ήταν το φαβορί του αγώνα κόντρα στην πολύ ισχυρή ΑΕΛ του Μαρίνου Ουζουνίδη, ωστόσο «χτύπησαν» εις διπλούν στο δεύτερο ημίχρονο με τον Αμπντούλ Μοκτάρ Ντιαλό, σέντερ φορ από την Μπουρκίνα Φάσο και με ισάριθμα γκολ στο 55ο και το 78ο λεπτό «πάγωσε» το Αλκαζάρ για το 0-2 που έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης.

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και «άγχωσαν» τους Θρακιώτες μειώνοντας σε 1-2 στο 80′ με εκπληκτικό σουτ του Φωτάκη, ωστόσο ο Πανθρακικός διαφύλαξε το υπέρ του σκορ μέχρι το φινάλε πανηγυρίζοντας το πρώτο ιστορικό διπλό στην ιστορία του σε επίπεδο Super League.

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Νταμπίζας, Κώτσιος, Βενετίδης, Ιγκλέσιας (63′ Φωτάκης), Κυριακίδης (59′ Τσίγκας), Σαρμιέντο, Σολάνο (75′ Ρομπέρτ), Κυριάκος, Πάρα, Ζουράφσκι.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Εμίλιο Φερέρα): Βρονταράς, Αγγελόπουλος, Ρομπίνιο (75′ Αργυρίου), Κλεμάν (46′ Κανωτίδης), Βελάσκο, Κωνσταντινίδης, Ολίσε, Ενρίκε, Σίτο Ριέρα, Ντιαλό (90′ Μπαχαρίδης).