Σοκ στην Αλεξανδρούπολη και όλη την Θράκη! Πέθανε ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς μέσα στο γήπεδο την ώρα της προπόνησης ο κορυφαίος προπονητής Δημήτρης Τσιακιρούδης

Απέραντη θλίψη στην τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης προκαλεί η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Δημήτρη Τσιακιρούδη, προπονητή στίβου του Εθνικου Αλεξανδρούπολης με ειδικότητα στις ρίψεις και αγαπητού σε όλη την πόλη καθηγητή φυσικής αγωγής.

Οι πρώτες πληροφορίες που μεταφέρει ο Γιάννης Μαλκίδης στη σελίδα του στο facebook αναφέρουν ότι ο Δημήτρης Τσιακιρούδης «έφυγε» από ανακοπή καρδιάς το απόγευμα της Τρίτης, σε ηλικία μόλις 58 ετών. «Ο αείμνηστος συμπολίτης μας υπήρξε υπόδειγμα οικογενειάρχη, και παιδαγωγού», σημειώνει.

Οπως έγινε γνωστό, ο κοουτς άφησε την τελευταία του πνοή στο γήπεδο, κατά την ώρα της προπόνησης, εκεί όπου πέρναγε ατέλειωτες ώρες καθημερινά με τους αθλητές του. Ενώ προπονούσε τους αθλητές του, αισθάνθηκε αδιαθεσία. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και έφτασε ασθενοφόρο με το οποίο διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, έχοντας αρχικά τις αισθήσεις τπυ. Δυστυχώς όμως παρά τις προσπάθειες των διασωστών και των γιατρών δεν τα κατάφερε και κατέληξε από ανακοπή.

Ήταν ένας άνθρωπος που ζούσε και ανέπνεε για τον στίβο, την άθληση και γενικά την γυμναστική. Πάντα ήθελε το καλύτερο για τους αθλητές του και προσπαθούσε με όλες του τις δυνάμεις για να προσφέρει τις καλύτερες συνθήκες για αυτούς, ενώ μνημειώδεις ήταν οι προσπάθειές του να αυξηθούν οι αθλητικοί χώρο στην Αλεξανδρούπολη και να αναπτυχθούν σε αθλητικούς χώρους ακόμα και άδειες αίθουσες σε σχολεία όπου είχε διοριστεί. Η κοινωνία της Αλεξανδρούπολης, ο αθλητισμός της Θράκης, η οικογένεια του στίβου σε όλη την Ελλάδα, είναι συγκλονισμένη από αυτό το μαύρο μαντάτο.