Απέσυρε την… απόσυρση από την Pre League ο Εθνικός και… καλεί τους Παλαίμαχους να αναλάβουν φέρνοντας χρήματα και χορηγούς

Στην ανάκληση του εγγράφου με το οποίο αποσυρόταν ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης από το πρωτάθλημα της Pre League προχώρησε η διοίκηση του σωματείου του Έβρου, χωρίς όμως να δηλώνει ότι ανακαλεί και την σχετική απόφαση.

«Η αποφαση για την αποσυρση της ομάδας από την την Pre League λήφθηκε οταν χάθηκε και η τελευταια ελπίδα χρηματοδότησης για την νέα χρονιά. Δεν πηραμε την αποφαση ευκολα και δεν παραπλανήσαμε καποιον. Ηταν μια δυσκολη αποφαση», επισημαίνει η διοίκηση του ΜΓΣ Εθνικού με δελτίο Τύπου.

Στην ίδια ανακοίνωση ωστόσο επισημαίνεται: «Όμως μετα την πρωτοβουλια των παλαιμάχων, την οποία καλωσορίζουμε, εσταλει επιστολη στην ΕΟΠΕ για την ανάκληση της αποχώρησης και καλούμε τους εκπροσωπους της πρωτοβουλίας -σήμερα κιόλας- σε συνάντηση με την διοίκηση προκειμένου να συζητηθούν όλα τα ενδεχόμενα που αφορούν το μέλλον της ανδρικής ομάδος».

Το ΔΣ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης δηλώνει ότι ελήφθη η «ομόφωνη» απόφαση πως δεν συντρέχει λόγος παραίτήσής του, αφού είχε έγκαιρα επισημάνει τα οικονομικά προβλήματα στα μέλη αλλά και την κοινή γνώμη, ενώ προσθέτει ότι «όπως πάντα έτσι και τώρα τα 14 τμήματα του συλλόγου στέκονται αλληλέγγυα στο βόλλεϋ».

Η επισήμανση αφορά και το γεγονός ότι με βάση το δελτίο Τύπου, στην συνεδρίαση πέρα από τα εννέα μέλη του ΔΣ (που σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΜΓΣ απαρτίζεται από τους Μεσινέζη, Πασιά, Κοϊνάκη, Τσικαρια, Κεμανετζή, Βλάχο, Γκούβερ, Σακαλάκη, Γιαγλή) συμμετείχαν και οι έφοροι των 14 αθλημάτων του συλλόγου.

Ουσιαστικά από την ανακοίνωση αποκαλύπτεται μεν ότι έχει σταλεί έγγραφο ανάκλησης της επιστολής απόσυρση της ομάδας από το πρωτάθλημα της Pre League, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι η απόφαση του ΔΣ του Εθνικού δεν έχει αλλάξει. Ουσιαστικά καλούνται οι Παλαίμαχοι αν θέλουν να αναλάβουν, φέρνοντας χρήματα και χορηγούς και αναλαμβάνοντας τα ηνία της διοίκησης του ανδρικού βολεϊκού τμήματος και μόνο, όπως έντεχνα επισημαίνεται, αφού δεν δείχνει να είναι στην πρόθεση της διοίκησης του ΜΓΣ η παραχώρηση και των αναπτυξιακών τμημάτων.

Το δελτίο Τύπου του ΜΓΣ Εθνικός αναφέρει τα εξής:

Η διευρυμένη διοίκηση του συλλόγου- Δ.Σ. και έφοροι- συνεδρίασε με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη των παλαιμάχων του βόλεϊ.
Μετα απο πολυωρη συζητηση και κατάθεση προτάσεων ομοφωνα αποφασίσαμε:
Δεν συντρέχει κάποιος λόγος παραίτησης του ΔΣ. Είχαμε σε πρωιμο χρονο παρουσιάσει τα σοβαρα οικονομικά προβληματα.
Επίσης η αποφαση για την αποσυρση της ομάδας από την την Pre League λήφθηκε οταν χάθηκε και η τελευταια ελπίδα χρηματοδότησης για την νέα χρονιά.
Δεν πηραμε την αποφαση ευκολα και δεν παραπλανήσαμε καποιον. Ηταν μια δυσκολη αποφαση αφου αντιλαμβανομαστε ολοι οτι λειτουργούμε εθελοντικα με κινητρο την αγαπη για τον Εθνικό μας.
Όμως μετα την πρωτοβουλια των παλαιμάχων , την οποία καλωσορίζουμε , εσταλει επιστολη στην ΕΟΠΕ για την ανάκληση της αποχώρησης και καλούμε τους εκπροσωπους της πρωτοβουλίας -σήμερα κιόλας- σε συνάντηση με την διοίκηση προκειμένου να συζητηθούν όλα τα ενδεχόμενα που αφορούν το μέλλον της ανδρικής ομάδος .
Όπως πάντα έτσι και τώρα τα 14 τμήματα του συλλόγου στέκονται αλληλέγγυα στο βόλλεϋ.