Πόλος έλξης ο ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης για τους μικρούς κολυμβητές στην Ορεστιάδα αλλά και… τους απερχόμενο και νέο δήμαρχο

Mε διήμερο κολυμβητικών αγώνων, δεκάδες παιδιά και εφήβους από Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη, σημαντικές επιδόσεις, ένα “άτυπο” πανελλήνιο ρεκόρ, παρουσία του Ολυμπιονίκη Σπύρου Γιαννιώτη και του καθηγητή ΤΕΦΑΑ Βασίλη Γούργουλη και με χρήσιμες συμβουλές για την “Κολύμβηση Στη Ζωή Μας”, συνέβαλε ο Νηρέας Ορεστιάδας στον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση της πόλης.

Το Σάββατο (21/10) το πρωί γέμισε το δημοτικό κολυμβητήριο της Ορεστιάδας με αθλητές, γονείς και παράγοντες του Νηρέα αλλά και του φιλοξενούμενου Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης, που συμμετείχαν στον 1ο Αγώνα Επιδόσεων για παιδιά όλων των κατηγοριών και όλων των τεχνικών κολύμβησης. Οι αγώνες συνεχίστηκαν και το πρωί της Κυριακής (22/10) με τα παιδιά να δοκιμάζουν τις επιδόσεις τους στο ξεκίνημα της σεζόν και να θέτουν τους νέους στόχους τους για τη συνέχεια. Μάλιστα στα 100 μέτρα πρόσθιο ο Ευάγγελος – Εφραίμ Ντούμας στον πρώτο αγώνα που φόρεσε το σκουφάκι του “Ολυμπιακού Πειραιώς” σημείωσε επίδοση 1:02.29 που αποτελεί άτυπο Πανελλήνιο Ρεκόρ Κατηγορίας Παιδων Β (15 ετών) καταρρίπτοντας το προηγούμενο που ίσχυε από το 2019 με χρόνο 1:03.83.

Το βράδυ του Σαββάτου, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Νέας Ορεστιάδας οργανώθηκε από τον Κολυμβητικό Όμιλο Νέας Ορεστιάδας Νηρέας και η ενημερωτική εκδήλωση σε συνεργασία με την Επιτροπή «1923-2023: 100 χρόνια Νέα Ορεστιάδα», με σκοπό την ανάδειξη της Κολύμβησης και ως άθλημα αλλά και ως τρόπο ζωής. Πόσο σημαντική είναι «Η κολύμβηση στη ζωή μας», εξήγησαν στους παρευρισκόμενους δύο δεινοί γνώστες του αντικειμένου: ο Ολυμπιονίκης και Τεχνικός Σύμβουλος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Σπύρος Γιαννιώτης και ο Καθηγητής ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων του ΔΠΘ Βασίλης Γούργουλης.

«Είναι γνωστό πως ο Νηρέας τα τελευταία χρόνια δίνει δυναμικό παρόν στα αθλητικά δρώμενα του τόπου και κάνει την Ορεστιάδα γνωστή σε όλη την Ελλάδα, κάτι που επισημάνθηκε και από την Πρόεδρο της Επιτροπής Ζήνα Ζάχαρη, αλλά και την Πρόεδρο του Ομίλου Φωτεινή Καφετζή η οποία δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους προκατόχους της καθώς και όλα τα πρόσωπα που συνέβαλαν και συμβάλλουν σε αυτό», επισημαίνει στο σχετικό ρεπορτάζ του το Ράδιο Έβρος.

Από την ίδια πηγή πληροφορούμαστε ακόμα τα εξής: «Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Διαμαντής Παπαδόπουλος, οι οποίοι αμφότεροι εξήραν το έργο του Νηρέας και ο μεν παρέδωσε στον δε τη συνέχιση του έργου που επιτελείται στο δημοτικό κολυμβητήριο, με φιλική διάθεση και συνεργατικό πνεύμα στην πρώτη δημόσια κοινή τους εμφάνιση. Στο… παραπολιτικό πνεύμα της εκδήλωσης, θετική εντύπωση προκάλεσαν και οι απευθύνσεις του ενός προς τον άλλον με το μικρό τους όνομα, αλλά και ο χαρακτηρισμός του Βασίλη Μαυρίδη για “το νέο δήμαρχό μας” Διαμαντή Παπαδόπουλο».

Δείτε το βίντεο από το Ράδιο Έβρος, στο οποίο μιλάνε η πρόεδρος του Νηρέα Φωτεινή Καφετζή και ο Σπύρος Γιαννιώτης…