Super League: Πρώτο τρίποντο του Παναιτωλικού στο πρωτάθλημα κόντρα στον Βόλο – Στον πάγκο ο Ξενιτίδης

Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής Παναιτωλικός και Βόλος αναμετρήθηκαν στο Αγρίνιο και ήταν δεδομένο πως αν μια ομάδα έφτανε στη νίκη, αυτή θα ήταν η πρώτη στο πρωτάθλημα.

Εν τέλει τους τρεις βαθμούς με την πρώτη φετινή επικράτηση στη Super League πήρε η ομάδα του Αγρίνιου με δύο γκολ από τους δύο στόπερ της, τους Λιάβα και Ντουάρτε.

Κλειδί για τη νίκη του Παναιτωλικού ήταν το 1-0 που ήρθε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσων του πρώτου μέρους με τον Έλληνα αμυντικό να εκμεταλλεύεται ένα διπλό λάθος στην άμυνα της ομάδας της Μαγνησίας.

Ένα καθοριστικό τέρμα για τους γηπεδούχους καθώς στο πρώτο 45λεπτο οι φιλοξενούμενοι είχαν αρκετά καλή εικόνα, είχαν την κυκλοφορία της μπάλας, είχαν δοκάρι με τον Τρουιγιέ και πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο από τους γηπεδούχους.

Πλην του γκολ άλλωστε η μόνη καλή στιγμή των γηπεδούχων στο πρώτο 45λεπτο ήταν ένα σουτ από μακριά του Φακούντο Πέρες το οποίοα μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος χωρίς πρόβλημα.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο Παναιτωλικός απείλησε πρώτος με σουτ του Φ. Ντουάρτε και τη μπάλα να φεύγει εκτός. Ενώ στο 58′ νέο σουτ του Φρεντερίκο Ντουάρτε μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη βρέθηκε κοντά στο 2-0 στο 64′ με τον Χουάνπι να πιάνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι αλλά την έστειλε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Σενγκέλια έκανε όμορφη κίνηση από τα δεξιά και σουτ με τον γκολκίπερ του Βόλου να μπλοκάρει.

Στο 79′ ο Παναιτωλικός είχε σπουδαία, διπλή ευκαιρία, για ένα ακόμη γκολ. Αρχικά ο Χουάνπι με τακουνάκι θέλησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ο Παπαδόπουλος εντυπωσιακά απομάκρυνε. Η μπάλα έφτασε στον Χατζηθεοδωρίδη που έκανε το πλασέ αλλά και πάλι ο Έλληνας τερματοφύλακας έδιωξε σε κόρνερ.

Στην εκτέλεση του κόρνερ από τα αριστερά. Από τον Χουάνπι ήρθε το 2-0 με τον Μπρούνο Ντουάρτε να νικάει όλη την άμυνα στον αέρα και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι είχαν μια ακόμη καλή στιγμή για να πετύχουν και τρίτο γκολ στο 89′. Ο Παναιτωλικός έφυγε στην αντεπίθεση με τον Σενγκέλια να δίνει στον Χουάνπι ο οποίος τσίμπησε τη μπάλα πάνω από τον Παπαδόπουλο αλλά αυτή έφυγε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Καπίνο, Μαλής, Μ. Ντουάρτε, Μλάντεν, Σίλβα, Λιάβας, Πέρες (90′ Νικολάου), Μπαλντασάρα (70′ Χατζηθεοδωρίδης), Χουάνπι (90′ Τσιγγάρας), Βοίλης (78′ Ζοάο Πέδρο), Φ. Ντουάρτε (70′ Σενγκέλια).

ΒΟΛΟΣ: Παπαδόπουλος, Άλχο, Καλογερόπουλος, Τσοκάνης, Λούνα (78′ Μπερτόγλιο), Γκλάβτσιτς, Τρουιγιέ (69′ Μαχαίρας), Κόμπα, Κορνέτ (54′ Μπαριέντος), Ντέλετιτς (69′ Ενγκίν), Γκαρσία.