Πρώτη Ευρωπαϊκή νίκη του μπασκετικού Άρη μετά το 2018 παρουσία Απόστολου Μάντζιου, Γιάννη Πλαβούκου και αρκετών Θρακιωτών!

Την πρώτη του νίκη μετά από πέντε σχεδόν χρόνια και τις 21 Νοεμβρίου του 2018 επί της Λεφσκι πήρε ο Άρης στο σχεδόν κατάμεστο Αλεξάνδρειο κόντρα στην περσινή φιναλίστ του EuroCup Τουρκ Τέλεκομ με 68-66.

Ο αγωνας είχε μεγάλο ενδιαφέρον με τις ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα με τον Αρη με σερί 9-0 να προηγείται 32-27 στο 25′ αλλά τους Τουρκους με σερί 2-11 να κλείνουν το ημίχρονο 34-38. Ο Αρης ισοφάρισε και ξέφυγε με 55-46 στο 28ο λεπτό αλλα η Τουρκ με 0-9 η Τουρκ εκλεισε την τρίτη περίοδο μπροστά με 54-55. Τα πάντα κρίθηκαν στην 4η περίοδο και στο φινάλε με τους κίτρινους παρά τα λάθη τους να επικρατούν με 68-66 μέσα σε ξεφρενους πανηγυρισμούς των φιλάθλων τους αλλά και αρκετων Θρακιωτών που ταξίδεψαν στην Θεσσαλονίκη.

Στο γήπεδο βρέθηκαν από την Κομοτηνή ο Γιάννης Πεταλωτής που παρακολούθησε τον αγώνα μαζί με τον κοουτς Μάκη Γιατρά, η πρωην παίκτρια του ΓΑΣ Κομοτηνή Χαρίκλεια Λιούρτα και γυναίκα του αδερφός του προέδρου του ΑΣ Αρης και της ΚΑΕ Λευτερη Αρβανίτη, ο Πόλυς Φωτιάδης από την Ξάνθη και αρκετοί ακόμα μπασκετικοί φίλοι του Αρη από την Θράκη.

Στον αγώνα βρέθηκε και ο προπονητής του ποδοσφαιρικού Αρη Απόστολος Μάντζιος με τον προπονητή τερματοφυλάκων Γιάννη Πλαβούκο που είχαν περάσει από τον Πανθρακικό και έστειλαν τα χαιρετίσματά τους μέσω του ThrakisportS στην ομάδα για γρήγορη επιστροφή στην μεγάλη κατηγορία, αναπολώντας τις όμορφες στιγμές στην Κομοτηνή…