Ο Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης για το 5/5 του Θερμαϊκού, την Καβάλα και τον Πανθρακικό: «Έχει δυνατές και ποιοτικές ομάδες ο όμιλος»

Στον soccerpractor μίλησε για την εντυπωσιακή εκκίνηση του Θερμαϊκού Θέρμης ένας από τους πρωταγωνιστές της ομάδας, ο Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης. 

Οι “πράσινοι” άρχισαν με το απόλυτο των βαθμών (κορυφή μαζί με την Καβάλα), με το “5/5” και ο νεοαποκτηθείς φορ, που φέρνει αύρα επαγγελματικών κατηγοριών, άρχισε “ζεστός”, με τρία γκολ και ισάριθμες ασίστ (πρώτος σκόρερ της ομάδας του ως τώρα). 

Ο 23χρονος στράικερ, από τα “ηχηρά” αποκτήματα της μεταγραφικής περιόδου συνολικά στην κατηγορία, έχει αγωνιστεί σε ΠΑΟΚ, ΟΦΗ, Ξάνθη, Ολυμπιακό Βόλου, Προοδευτική (μέχρι πρότινος), αλλά και τη Λιθουανία με τη Σουντούβα, κάνοντας ήδη… απόσβεση και διαφορά στο “9” για την ομάδα του Γιώργου Κούτση (σε μια θέση με αρκετές λύσεις, δίπλα σε Κολέτσι, Γαβαλίδη, Πουρναρά, Φούσκα, Λουφάκη κ.α.). 

Ο Γκαργκαλατζίδης αναφέρθηκε στο “ξεπέταγμα” για την ομάδα της ανατολικής Θεσσαλονίκης και το μυστικό του, τις προσωπικές του βλέψεις, το συναγωνισμό στον όμιλο, τη συνέχεια, το ατού και τους στόχους της ομάδας του. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για το αν περίμενε το απόλυτο των βαθμών μετά τις πρώτες πέντε στροφές και αν είναι μήνυμα δυναμικής και υψηλών στόχων για τη συνέχεια: “Προσαρμόστηκα στον Θερμαϊκό, είδα το σύνολο και το πίστευα. Οτι είναι στις δυνατότητές μας τέτοιο ξεκίνημα. Δεν είναι κάτι τυχαίο. Η δουλειά μας φαίνεται στα αποτελέσματα. Φυσικά, έχουμε και άλλα να δώσουμε, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης”.

Για το μυστικό σε αυτό το δυναμικό ξεκίνημα και τις πρώτες του εντυπώσεις στη Θέρμη: “Κλειδί είναι η χημεία στα αποδυτήρια, το κλίμα στην ομάδα. Συνάντησα στην ομάδα παιδιά με παραστάσεις ψηλότερα. Παρουσία και σε ακαδημίες ομάδων όπως ο ΠΑΟΚ και ο Άρης, αλλά και ο Μανώλης Παπαστεριανός, πολύ έμπειρος. Αυτά βοηθούν για να παίξει η ομάδα καλό ποδόσφαιρο”.

Για τους στόχους των “πράσινων”: “Όλα είναι πιθανά για τους στόχους μας. Εφόσον είμαστε ήδη πρώτοι, δε θα είναι απίθανο να τερματίσουμε πρώτοι και στο τέλος. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Φιλοδοξούμε να παίξουμε το ποδόσφαιρό μας, παίζοντας πάντα για το τρίποντο και το αποτέλεσμα βγαίνει στο τέλος. Χτίσαμε κάτι καλό. Πιστεύουμε στο διπλανό μας και μπορούμε να πετύχουμε πολλά”.

Για τις προσωπικές του φιλοδοξίες: “Να συνεχίσω έτσι. Να πετύχω όσα παραπάνω γκολ μπορώ και να δίνω και ασίστ. Να κάνω ένα καλό προσωπικό restart και του χρόνου να βρεθώ ξανά κάπου ψηλότερα”.

Για το συναγωνισμό στον όμιλο, με ισχυρές, φιλόδοξες και ιστορικές ομάδες: “Έχει δυνατές και ποιοτικές ομάδες ο όμιλος. Με καλά ονόματα στα ρόστερ τους, όπως η Καβάλα, ο Πανθρακικός, αλλά και άλλες. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Μπορεί να χάσεις βαθμούς με τον οποιονδήποτε, αλλά αντίστοιχα να κερδίσεις οπουδήποτε, αρκεί να το πιστέψεις”.

Για το ματς του Σαββάτου, εντός έδρας με τον πάντα υπολογίσιμο Απόλλωνα Παραλιμνίου: “Είναι από τα δύσκολα παιχνίδια, θα έχουμε και κάποιες απουσίες. Αν είμαστε σοβαροί και παίξουμε όπως μας ζητά ο προπονητής μας, θα πάρουμε τη νίκη και θα συνεχίσουμε το σερί μας. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος μας, το 6/6”.

Για το μήνυμά του στον κόσμο της Θέρμης: “Να στηρίζει την ομάδα. Να έρχεται και να μας παρακολουθεί, να πιστεύει σε εμάς. Γίνεται μια καλή ομάδα, οπότε το αξίζουμε. Τόσο εμείς οι παίκτες, όσο και όσοι απαρτίζουν γενικότερα τον Θερμαϊκό, σε όλα τα πόστα”.