Επέτειος: 15 χρόνια από την πρώτη νίκη στην ιστορία του Πανθρακικού στη Super League (+video)

Ήταν 5 Οκτωβρίου του 2008 όταν ο νεοφώτιστος στην Super League Πανθρακικός υποδεχόταν τον ιστορικό Πανιώνιο στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Η ομάδα της Κομοτηνής με τον Βέλγο Εμίλιο Φερέρα στον πάγκο είχε μόλις έναν βαθμό μόλις την προηγούμενη αγωνιστική με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο (0-0) και τρεις ήττες από Εργοτέλη, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, ψάχνοντας απεγνωσμένα το πρώτο και ιστορικό τρίποντο για να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Με το παιχνίδι να έχει μπει στο τελευταίο εικοσάλεπτο και τις ομάδες να σπαταλούν εκατέρωθεν ευκαιρίες, η αγωνία είναι στο κατακόρυφο. Μέχρι το 76ο λεπτό.

Είναι η στιγμή που ο Πανθρακικός έχει κερδίσει φάουλ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή και την εκτέλεση αναλαμβάνει ο σπεσιαλίστας Λουντοβίκ Κλεμάν με καταγωγή από τη Μαρτινίκα.

Με ένα ασύλληπτο αριστερό σουτ νικάει τον γκολκίπερ Ντάριο Κρέσιτς, ξεσηκώνοντας στο πόδι το ΔΑΚ και όλη την πόλη της Κομοτηνής, που μέχρι τότε δεν είχε συνηθίσει σε τέτοιες… συγκινήσεις.

Την ίδια στιγμή ο προπονητής του Πανιωνίου Έβαν Λίνεν ξεσπά στον πάγκο καθώς ο ποδοσφαιριστής Βαγγέλης Κουτσόπουλος (αδερφός του Δημήτρη που μετέπειτα έπαιξε στον Πανθρακικό) δεν έχει προλάβει να πάει στο αριστερό δοκάρι όπως είχε σχεδιάσει (όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο τρέχει την τελευταία στιγμή αλλά μάταια).

Η ομάδα της Κομοτηνής κράτησε το «χρυσό» και ιστορικό 1-0 μέχρι το φινάλε, πανηγυρίζοντας την πρώτη νίκη στην ιστορία του σε επίπεδο Super League.

Για τον Πανθρακικό είχαν αγωνιστεί οι: Ρόκα, Τροΐζε, Ζαπρόπουλος, Κλεμάν, Κωνσταντινίδης, Αργυρίου, Μανού, Ολίσε, Σίτο Ριέρα και Μεβακουά.

Από τον πάγκο ήρθαν οι Αγγελόπουλος, Ρομπίνιο και Ντιαλό.

Για τον Πανιώνιο είχαν αγωνιστεί οι: Κρέσιτς, Μαϊστόροβιτς, Μάκος, Κουτσόπουλος, Μανιάτης, Νικολάου, Κουμορτζί, Σκούφαλης, Μπάρκογλου, Κόντης και Χούτος.

Από τον πάγκο ήρθαν οι Καπετάνος, Ντελούρα και Γκονζάγκα.