Το συνεχίζει ο Λουτσέσκου: «Ας τον δούμε τον Γιοβάνοβιτς όταν του κλέψουν ένα πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πέρασε σε… μετωπική, απαντώντας στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά τα όσα είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο.

Μεταξύ άλλων είπε: «κ. Γιοβάνοβιτς σας σέβομαι, εκτιμώ τη δουλειά σας», ενώ συνέχισε: «ας τον δούμε όταν του κλέψουν ένα πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο».

Αναλυτικά, οι δηλώσεις:

«Είμαι ενας μορφωμένος άνθρωπος, ποτέ δεν έχω κάνει επίθεση κατά ενός ανθρώπου. Υπάρχει ένα σύστημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μάλλον δύο που δουλεύουν για τις ομάδες της Αθήνας. Δεν έχω μιλήσει καθόλου προσωπικά για κάποιον άνθρωπο, είχα τη δύναμη και το σθένος μετά το ματς να πω ότι μετά το πρώτο ημίχρονο κόντρα στον Παναθηναϊκό, αν η ομάδα μου θα ήταν πίσω στο σκορ θα ήταν δίκαιο. Πριν έρθω να μιλήσω και πριν πω οτιδήποτε σκέφτομαι ότι δεν πρέπει να πω ανακρίβειες.

Είμαι ο προπονητής μιας ομάδας που έχασε έναν τίτλο, που της τον έκλεψαν από επιτροπές, οπότε ο κ. Γιοβάνοβιτς δεν έχει μπει σε τέτοια κατάσταση. Είμαι ο προπονητής μιας ομάδας που έχασε ένα Κύπελλο από ένα πέναλτι που δεν υπήρχε. Ο κ. Γιοβάνοβιτς πανηγύρισε το Κύπελλο από αυτό το πέναλτι, από το λάθος αυτό του διαιτητή. 

Είμαι ένας προπονητής μιας ομάδας που έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα από την διαιτησία όσα χρόνια είμαι στον ΠΑΟΚ. 

Πέρσι χάσαμε το Κύπελλο και δεν είπα τίποτα για την διαιτησία γιατί η ομάδα που το πήρε, το άξιζε. Πάντα όταν λέω κάτι, το βλέπω, το αναλύω και δεν πρόκειται να βγω ποτέ ψέματα. Πάντα λέω την αλήθεια. Σε κάθε περίπτωση για τον αγώνα της Κυριακής, έχω την δύναμη να πω ότι ο αντίπαλος ήταν καλύτερος από εμάς στο πρώτο μέρος, αλλά το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο ένα ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος κάναμε 2-1 και ήμασταν καλύτεροι. Δεν ανέφερα αυτόν ή κάποιον άλλον, δεν προσέβαλα κανένα. 

Είδαμε και πέρσι τα ίδια και ανέλυσε τα παιχνίδια, βλέποντας πολλά πράγματα. Αυτή είναι η δουλειά μου. Έχω ζήσει τις καταστάσεις και φέτος, που ο Παναθηναϊκός πήρε πέναλτι έξω από την περιοχή και εμείς σε ίδια φάση με τον ΟΦΗ, ο διαιτητής το έδωσε εκτός περιοχής. Δεν μπορώ να μην πω για το πέναλτι του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη που ο Παλάσιος κλωτσάει αυτός το πόδι του αμυντικού. Έχοντας ζήσει όλα αυτά, νομίζω πως έχω το δικαίωμα να μιλήσω. Έχουμε παίξει πολλές φορές αντίπαλοι με τον Γιοβάνοβιτς αυτά τα χρόνια και δεν θυμάμαι να μας βοηθήσει σε κάποιο παιχνίδι βοήθεια από την διαιτησία. 

Ο διαιτητής αρχικά έδωσε τέσσερα λεπτά στην Λεωφόρο και μετά από ένα φάουλ που κερδίσαμε και δεν κάναμε καθυστέρηση, γύρισε και είπε στον τέταρτο ένα λεπτό ακόμα να παιχτεί και έτσι φτάσαμε στο πεντάλεπτο των καθυστερήσεων. Έχω το δικαίωμα να τα πω αυτά, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με την δουλειά του Γιοβανοβιτς, ούτε με την ποιότητα του Παναθηναϊκού. Ο Γιοβάνοβιτς όμως δεν ένιωσε να του κλέβουν πρωτάθλημα, ούτε ένιωσε να του κλέβουν Κύπελλο. Θέλω να δω τι θα πει αν τον κλέψουν τόσο σοβαρά. κ. Γιοβάνοβιτς σας σέβομαι για την δουλειά που κάνετε! Έχω το δικαίωμα να σχολιάζω αυτά που βλέπω».