Γ’ Εθνική: Με ανατρεπτικό τρίμπαλο το πρώτο μεγάλο διπλό για τον Άρη Πετεινού στην έδρα της Βέροιας

Με εντυπωσιακή ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αρης Πετεινού διέσυρε με 3-1 στην Ημαθία την Βέροια και πήρε τους πρώτους ιστορικούς βαθμούς του στα εθνικά πρωταθλήματα.

Η ομάδα της Ξάνθης ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και δίκαια έφτασε στη νίκη, απέναντι σε μια Βέροια που αν και προηγήθηκε, έδειχνε χαμένη μέσα στο γήπεδο μετά την καταιγιστική στο δεύτερο μέρος εμφάνιση του Πετεινού.

Μόλις δέκα λεπτά μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου ο Τυριάκης με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Βέροιας, ισοφαρίζοντας σε 1-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στο 77’ είχαμε την ωραία μπροστινή μπαλιά του Τουργαϊδη για τον Χριστοφορίδη, ο οποίος απέναντι από τον έμπειρο Καντιμοίρη με σουτ έδωσε προβάδισμα στον Άρη Πετεινού ενώ στο 83’ είχαμε την βαθιά μπαλιά προς τον Εφέντη, ο οποιος ξέφυγε από αντίπαλό του, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα γράφοντας το τελικό 1-3.

Το σκορ θα μπορούσε μάλιστα να είναι πιο μεγάλο αφού στο 69’ η μπάλα «σταμάτησε» στο οριζόντιο δοκάρι της Βεροιώτικης εστίας, μετά από σέντρα από αριστερά και κεφαλιά του Τσέκου. Ενα λεπτό αργότερα ο Τυριάκης βγήκε τετ-α-τετ με τον Καντιμοίρη αλλά υπό πίεση πλάσαρε άστοχα.

Κι όμως, το ματς είχε ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους. Στο 37’ ο Λαφάρας με κοντινό πλασέ, έπειτα από σύγχυση στα αντίπαλα καρέ, ειχε ανοίξει το σκορ για την Βέροια. Νωρίτερα, στο 11′ ο Ντόγος από λίγο πλάγια θέση στην περιοχή πηγε να κρεμάσει τον Αθανασίου, αλλά πριν η μπάλα περάσει την γραμμή έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ αμυντικός.

Από εκεί και πέρα, ο Αρης Πετεινού έχασε ευκαιρίες στο 23’ και το 29′ με τον Τυριάκη καθώς και στο 42’ και το 50′ με τον Σιδηρόπουλο. Σε γενικές γραμμές πήρε μια δίκαιη νίκη που τον έβγαλε από την τελευταία θέση της βαθμλογίας, εκεί όπου πλέον βρίσκεται ουραγός η Βέροια.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Λαμπρίδης από την Πέλλα, με βοηθούς τους Τραούδα και Κουτσικανίδη από την Πιερία. Την ερχόμενη Τετάρτη που διεξάγεται η αναβληθείσα 1η αγωνιστική, ο Αρης Πετεινού φιλοξενείται στην Δράμα από την ιστορική Δόξα, ενώ η Βέροια παίζει εκτός με τον Κεραυνό Αγγελοχωρίου.

ΝΠΣ ΒΕΡΟΙΑ (Παπατζίκος): Καντιμοίρης, Γράτσιανος (82’ Αδαμίδης), Κουτσούκης, Τζημογιάννης, Γαλόπουλος (82’ Καφτηράνης), Παναγιωτίδης (82’ Ντέλλας), Ντόγος, Τερζής (63’ Μιχαηλίδης), Κετόγλου (54’ Βασιλακάκης), Μεληκιώτης, Λαφάρας.

ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ (Νεοφυτίδης): Αθανασίου, Δασκαλάκης, Παπαδόπουλος, Σαρηγιαννίδης, Σιδηρόπουλος (72’ Ασλανίδης), Εφέντη, Τσέκος (87’ Μελισσόπουλος), Τυριάκης (72’ Στριγκώνης), Γιαννακός (65’ Χριστοφορίδης), Καλαϊτζόπουλος (87’ Αμανατίδης), Τουργαϊδης.