ΕΠΣ Θράκης: Στον Πανθρακικό στο Σούπερ Καπ με εμφατικό 6-0 επί της Δόξας Ν. Σιδηροχωρίου στο άδειο (δυστυχώς) ΔΑΚ Κομοτηνής (+photos)

Ο Πανθρακικός κατέκτησε το Σουπερ Καπ της ΕΠΣ Θράκης. Νίκησε την περσινή πρωταθλήτρια Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου με το εμφατικό 6-0 στην αναμέτρηση που ανοίγει κάθε χρόνο τις επίσημες δραστηριότητες της Ενωσης της Ροδόπης και διεξάγεται στη μνήμη του διαιτητή Νίκου Ντοσίδη που έφυγε από τη ζωή πριν πέντε χρόνια κάνοντας διαιτητικά τεστ.

Ως γνωστόν, ο αγώνας είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα και τα έσοδα από τα εισιτήρια, όπως είχε ανακοινωθεί, θα διατεθούν προς ενίσχυση πυρόπληκτης οικογένειας με τέκνο ΑμεΑ από τον Σώστη. Δυστυχώς ωστόσο, παρά την σημασία του αγώνα που αποτελεί γιορτή για το τοπικό ποδόσφαιρο, ο πολύς κόσμος έλαμψε δια της απουσίας του από μια αναμέτρηση με τέτοιο ιερό σκοπό.

Ο αγωνας δεν αντέχει κριτικής παρολο που ο Πανθρακικός κατέβηκε με 7 αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα πρωταθλήματος. Ο Νάσης Στοίνοβιτς που ξεκίνησε μετά από καιρό στην βασική ενδεκάδα στο 14′ με σουτ έκανε το 1-0.

Στο 19′ μετά από λάθος της άμυνας του Ν. Σιδηροχωρίου και αυτογκόλ με κεφαλιά του Μπερμπερίδη έγινε το 2-0. Το 3-0 έγινε στο 26′ με σουτ του Ρουμπιέ που ήταν σκορ ημιχρόνου.

Ο Πανθρακικός έριξε τον ρυθμό του ενόωει και του σημαντικού αγώνα στο Κιλκίς με την Κρηστώνη την Κυριακή για το πρωτάθλημα και στο 67′ είχε κάθετο δοκάρι μετά το σουτ του Παυλίδη. Το 4-0 έγινε στο 81 με σουτ του MVP του αγώνα χρήστου Παχούμη που ξεκίνησε και αυτός βασικός το παιχνίδι. Το 5-0 έγινε στο 89′ μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Πανθρακικός σε χέρι εντός περιοχής. Αρχικά φάνηκε ότι θα το χτυπούσε ο Ερκάν, ωστόσο την έδωσε στον Γιώργο Παυλίδη που έγραψε και αυτός το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ, θέλοντας να κάνει το ίδιο και στο Κιλκίς κάνοντας σεφτέ και στο πρωταθλημα. Τέλος το τελικό 6-0 έγινε στο 92΄με τον Μανισογλου που είχε περάσει νωρίτερα ως αλλαγή, σκοράροντας το καλύτερο γκολ από όλα με κοντινό βολέ.

Την συνάντηση διηύθυνε ο Θανάσης Λάπατας με βοηθούς τους  Κοσμά Παπαδόπουλο και Γιώργο Κελεσίδη ενώ τέtαrτος ήταν ο Αχιλλέας Μπαλάφας. 

Μετά το τέλος του αγώνα ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης έκανε τις απονομές μεταλλίων στους παίκτες των δύο ομάδων και το κύπελλο στον Πανθρακικο.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Αποστολίδης): Κασκανταμης, Καλογρανάς (60′ Μανισογλου), Πεχλιβανοπουλος (46′ Γκαγκανης), Σαπναρας, Χακαν (60′ Παπαδοπουλος), Κωσταρελης, Βαφειαδης, Παχουμης, Στοινοβιτς, Ρουμπιες (60′ Ερκαν), Παυλίδης

ΔΟΞΑ Ν. ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ (Κουτσογιάννης): Καργακης, Χατζηπαπαθεωδοριδης, Μπερμπεριδης (57′ Λεοντιδης), Τελιος, Βιτωρος, Κούτας (46′ Καρλος), Μάκης (46′ Κατσιαουνης), Κικιδης. (68′ Σοφιωτης), Δημητριαδης, Κρικελάς, Σκουτελιας (68′ Σωτηρακογλου)