Οι δηλώσεις Τσιτιγκόι και Ρενάν από την Καλαμάτα μετά τις κληρώσεις Volley League και League Cup «Ν. Σαμαράς»

Στην Καλαμάτα βρέθηκε για την κλήρωση της Volley League και League Cup «Ν. Σαμαράς» αντιπροσωπεία του Άθλου Ορεστιάδας, αποτελούμενη από τον πρόεδρο του συλλόγου Γιώργου Τσολακίδη, τον Ρουμάνο τεχνικό Κριστιάν Τσιτιγκόι και τον Βραζιλιάνο διαγώνιο Ρενάν.

Από το πρωί της Δευτέρας σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας της Μεσσηνίας πραγματοποιήθηκαν θεματικές ενότητες για οργανωτικά θέματα, θέματα διαιτησίας και video challenge, μάρκετινκ, προβολής κ.α., με τη συμμετοχή και εκπροσώπων του Άθλου.

Κατά την παρουσίαση του φετινού Άθλου Ορεστιάδας στο πλαίσιο της εκδήλωσης, στο Μέγαρο Χορού της Καλαμάτας, στη σκηνή ανέβηκαν ο προπονητής και ο θηριώδης Βραζιλιάνος «μπόμπερ» της ομάδας μας, αφήνοντας αργότερα το έργο της κλήρωσης στον Τσολακίδη.

Ο Κριστιάν Τσιτιγκόι παίρνοντας πρώτος τον λόγο ευχαρίστησε τη διοίκηση και ιδιαίτερα τον πρόεδρο Γιώργο Τσολακίδη για την ευκαιρία που του έδωσε να βρεθεί και να εργαστεί στην Ελλάδα, τονίζοντας πως η νέα σελίδα της καριέρας του είναι και μια νέα πρόκληση για τον ίδιο: «Οι στόχοι για φέτος, δεν ξέρω ποιοι είναι. Δώστε μας τα μετάλλια» είπε ο Ρουμάνος τεχνικός μας αστειευόμενος για να συμπληρώσει σε σοβαρό τόνο: «Θα πρέπει να πάμε βήμα βήμα. Έχουμε πολύ καλούς αθλητές, εξαιρετικές προσωπικότητες, από τους καλύτερους επαγγελματίες που είχα στην καριέρα μου και που δουλεύουν σκληρά. Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μαζί, να τα βάλουμε κάτω για να δούμε πως θα πάει..».

Με τη σειρά του ο Βραζιλιάνος Ρενάν Ζανάτα Μπουιάτι δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του που επέστρεψε στα ευρωπαϊκά γήπεδα, όπου του αρέσει πολύ να αγωνίζεται και μετά την Ιταλία και τη Γαλλία είναι στην Ελλάδα και στον Άθλο Ορεστιάδας.

Αναφερόμενος στους φετινούς στόχους της ομάδας μας ο ψηλότερος βολεϊμπολίστας που θα αγωνιστεί στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ δήλωσε: «Για μένα κάθε παιχνίδι είναι και μια διαφορετική ιστορία. Σκληρή δουλειά και προπόνηση. Το ίδιο και στο επόμενο ματς και ούτω καθεξής. Ελπίζω να πάρουμε πολλές νίκες στα παιχνίδια μας, ώστε να κερδίσουμε όσο περισσότερους βαθμούς μπορούμε και να έχουμε μία υπέροχη σεζόν».