Run Greece: Μαζική συμμετοχή – Επιταγή υπέρ των πυρόπληκτων παρέδωσε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ στον Δήμαρχο της πόλης

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Αλεξανδρούπολη ο τελευταίος, μαζί με αυτόν της Πάτρας, αγώνας Run Greece για το 2023.

Παρουσία της προέδρου του ΣΕΓΑΣ Σοφίας Σακοράφα, περίπου 2.000 δρομείς όλων των ηλικιών έτρεξαν στις αποστάσεις των 10 και 5 χιλιομέτρων για ενήλικες και 800 μέτρων για παιδιά στους κεντρικούς δρόμους της Αλεξανδρούπολης, μπροστά από τον εμβληματικό φάρο της πόλης. Και έτρεξαν για ιερό σκοπό, καθώς όλα τα έσοδα της διοργάνωσης διατέθηκαν για την ανακούφιση των πυρόπληκτων από την πρόσφατη καταστροφική φωτιά στη Δαδιά.

Το ποσό των 6.310 ευρώ που συγκεντρώθηκε από τις εγγραφές, παρέδωσε η πρόεδρος στον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη.

«Ευχαριστούμε όλους όσους έτρεξαν και όσους απλά δήλωσαν συμμετοχή για να προσφέρουν στο κοινό ταμείο. Ευχαριστούμε την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ που με την παρουσία της ενίσχυσε τον αγώνα μας» είπε ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης.

«Ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να είμαι κοντά σας. Και το τελευταίο ευρώ του αγώνα διατίθεται για καλό σκοπό. Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους. Θέλουμε η περιοχή να γίνει όπως και πριν από αυτή τη μεγάλη καταστροφή» τόνισε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, μεγάλος νικητής στα 10 χιλιόμετρα, με νέο ρεκόρ αγώνων, 32.43, αναδείχτηκε ο Στέφανος Τζιερτζίδης του ΑΟ Δράμας, ενώ στην αντίστοιχη απόσταση των γυναικών κυριάρχησε η Αντιγόνη Πολυχρονίδου με 43.43 του Συλλόγου Δρομέων Ορεστιάδας με 43.46.

Στη μικρότερη απόσταση, αυτή των 5 χιλιομέτρων πρώτος τερμάτισε ο Χαράλαμπος Βούλκος του Δρομέα Θράκης με 16 λεπτά, μόλις πέντε δευτερόλεπτα πάνω από το ρεκόρ της διοργάνωσης και στις γυναίκες η Φωτεινή Δημητριάδου του ΑΟ Δράμας με επίδοση 20.46.

Τα αποτελέσματα ΕΔΩ