Γ’ Εθνική: Πρώτο Θρακιώτικο ντέρμπι στην Κομοτηνή, δύσκολες αποστολές για τους Ξανθιώτες, πρεμιέρα για Καβάλα (16:00, LIVE ThrakiSportS)

Με την 3η αγωνιστική αλλα στην ουσία την δεύτερη συνεχιζεται το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στον 1ο όμιλο, με αρκετά σημαντικά παιχνίδια και τις ομάδες της Θράκης μετά την θετική πρεμιέρα τους με 3 νικες και 1 ήττα να θέλουν νέους βαθμούς.

Ο Πανθρακικός μετά το μεγάλο διπλό στην Χαλκιδική κόντρα στον ΑΟ Χανιώτης στο φινάλε, φιλοξενεί στο ΔΑΚ Κομοτηνής τον Ορέστη Ορεστιάδας που και αυτός προέρχεται από την νίκη επίσης στο φινάλε επί της Κρηστώνης. Η ομάδα της Κομοτηνής είναι το φαβορί της αναμέτρησης αλλά οι Εβρίτες που κέρδισαν τον Πανθρακικό σε φιλικό στην έδρα τους χωρίς άγχος θα διεκδικήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ο Άρης Αβατου στην 7η σερί σεζόν του στην Γ’ Εθνική (μετά τον Νέστο που μετρά εννιά σερί συμμετοχές) μετά την ευκολη νίκη κόντρα στον αδύνατο και ανέτοιμο ακόμα Μέγα Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας ταξιδεύει στην Θεσσαλονίκη και στο Αγγελοχώρι το οποίο ξεκίνησε με ήττα από τον Θερμαικό στην Θέρμη και θέλει το τρίποντο κποντρα στην νεανική ομάδα του Μπεδρελή που ωστόσο έχει αποδέιξει πως μπορεί για το διπλό σε οποιαδήποτε έδρα.

Τέλος ο Άρης Πετεινού στην Γενισέα θα φιλοξενήσει την Καβάλα που κάνει την πρεμιέρα της στο πρωτάθλημα και είναι για πολλούς και για τις στοιχηματικές το απόλυτο φαβορί της κατηγορίας για τον τίτλο. Ο Αρης στην πρωτη του σεζόν στην Γ’ Εθνική έχοντας δύσκολο πρόγραμμα μετά το 0-4 στην Χρυσούπολη κόντρα στους Αργοναυτες θα προσπαθήσει να βάλειο δύσκολο και να αποσπάσει τους πρώτους βαθμούς της ιστορίας του.

Από τα υπόλοιπα ματς ξεχωρίζει ο αγώνας της Χρυσούπολης με το Παραλίμνιο, και το ντερμπι Θεσσαλομίκης αναμέσα σε Επανομή και Θερμαικο. Αμφίρροπα είναι τα μτς Ποσειδώνας Νέας Μηχανιώνας – ΑΟ Χανιώτης, Αετός Βαρβάρας – Βέροια και Δόξα Δράμας – Νίκη Ευκαρπίας. Ο αγωνας Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας Ημαθίας – ΠΑΟΚ Κρηστώνης θα γίνει στις 27/9.

Η πρεμιέρα του 1ου ομίλου (3η αγωνιστική, 24/09/2023, 16:00)
Κεραυνός Αγγελοχωρίου – Άρης Αβάτου
Πανθρακικός – Ορέστης Ορεστιάδας
Αναγέννηση Επανομής – Θερμαϊκός Θέρμης
Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας – ΑΟ Χανιώτης
Αετός Βαρβάρας – Βέροια
Δόξα Δράμας – Νίκη Ευκαρπίας
Άρης Πετεινού – ΑΟ Καβάλα
Νέστος Χρυσούπολης – Απόλλων Παραλιμνίου
Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας Ημαθίας – ΠΑΟΚ Κρηστώνης (θα γίνει 27/9)