Β’ Εθνική: Από την Παρτιζάν και τα Χανιά στον Λεύκιππο Ξάνθης o ανιψιός του Μπάνε Πρέλεβιτς

Σε συμφωνία με τον Ντράσκο Πρέλεβιτς, ανιψιό του τεράστιου Μπάνε, ήρθε ο Λεύκιππος Ξάνθης ενόψει της νέας σεζόν στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Είναι 22 ετών γκαρντ, γεννημένος στις 15 Φεβρουαρίου 2001 στο Βελιγράδι. Στα 12 χρόνια του ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στις ακαδημίες της Παρτιζάν, μέχρι την ηλικία των 17 ετών.

Την τριετία 17-20 ετών σταμάτησε το μπάσκετ για να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με το σχολείο, ενώ στα 20 έπαιξε στη νότια Σερβία σε μια ομάδα με προπονητή τον γνωστό Γκόραν Μιλίκοβιτς «Φίνατς» που τον βοήθησε πολύ στην επαναφορά του στο μπάσκετ.

Την περσινή περίοδο αγωνίστηκε στα Χανιά και παρά τον υποβιβασμό από τη Β’ Εθνική, ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 16,2 πόντους ανά αγώνα.

Στο ντεμπούτο του με τον Λεύκιππο Ξάνθης στο Κύπελλο Ελλάδος κόντρα στον Πρωτέα Γρεβενών, σημείωσε 8 πόντους σε 20 λεπτά με 4/5 δίποντα.

Η ανακοίνωση, αναφέρει:

«Ο ΑΟ ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Drasko Prelevic στο δυναμικό του για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024.

Γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2001στο Βελιγράδι και από νωρίς ξεκίνησε την ενασχόληση του με το μπάσκετ παίζοντας στις μικρές ηλικιακές ομάδες της Παρτιζάν όπου και κατάφερε να ξεχωρίσει με το ταλέντο του αλλά και την εργατικότητα.

Στην ηλικία των 17 ετών επέλεξε να επικεντρωθεί στο σχολείο αφήνοντας προσωρινά το μπάσκετ σε 2η μοίρα καθώς κύριο μέλημα του ήταν η ολοκλήρωση των σπουδών.

Άρχισε να ασχολείται και πάλι με το μπάσκετ και την περίοδο 2022-2023 τον βρήκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον ΑΟ Χανιών και στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας. Η ομάδα μπορεί να υποβιβάστηκε αλλά κατάφερε να πάρει τον άτυπο τίτλου του πρώτου σκόρερ της ομάδας του.

Ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία και πολλές επιτυχίες».