Europa League: «Τρέλανε» την Αγγλία με ιστορικό διπλό η ΑΕΚ επί της Μπράιτον με τον Πέτρο Μάνταλο από τον πάγκο

Παλικαρίσια νίκη για την ΑΕΚ στο Amex Stadium. Η ποιότητα της Μπράιτον και οι απουσίες στην άμυνα δεν τη λύγισαν, ισοφαρίστηκε δύο φορές, αλλά σκόραρε τρεις και στο τέλος επικράτησε 3-2. Οι Σιντιμπέ, Γκατσίνοβιτς και Πόνσε χρίστηκαν σκόρερ, με τον Ζοάο Πέδρο να ισοφαρίζει δύο φορές από την άσπρη βούλα.

Οι κιτρινόμαυροι άνοιξαν το σκορ με τον Σιντιμπέ στο 11′. Ο Χατζισαφί εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά και ο Γάλλος μπακ με μια αδιανόητη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Μπράιτον ισοφάρισε στο 30′ με πέναλτι του Ζοάο Πέδρο. Ο Πορτογάλος ανατράπηκε από τον Χατζισαφί και ο διαιτητής έδειξε την εσχάτη των ποινών, αφού είδε τη φάση στο VAR.

Η Ένωση ανέκτησε το προβάδισμα στο σκορ στο 40ο λεπτό. Ο Χατζισαφί εκτέλεσε ξανά στατική φάση, αυτή τη φορά φάουλ από τα αριστερά. Ο Γκατσίνοβιτς με υπέροχη προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος που ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ πιο αργός, η Μπράιτον κατάφερε να ισοφαρίσει με τον ίδιο τρόπο. Αυτή τη φορά ο Σιμάνσκι ανέτρεψε τον Ζοάο Πέδρο και η παράβαση δόθηκε ξανά μέσω VAR. Ο Πορτογάλος φορ των γλάρων δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον Στάνκοβιτς.

Το τελικό γκολ πέτυχε ο Πόνσε, ο οποίος μετά από υπέροχο γύρισμα του Ελίασον σκόραρε από κοντά και έδωσε το σπουδαίο διπλό για την Ένωση.

Η ΑΕΚ μάλιστα είναι πρώτη στον όμιλο, καθώς το άλλο παιχνίδι του ομίλου ανάμεσα στον Άγιαξ και τη Μαρσέιγ, έληξε ισόπαλο 3-3.

ΜΠΡΑΪΤΟΝ (Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι): Στιλ, Εστουπινιάν, Ιγκορ Ζούλιο, Φαν Χεκ, Μίλνερ (55′ Λάμπτεϊ), Γκίλμουρ (86′ Μπουονανότε), Γκρος, Μαρτς, Μιτόμα (86′ Αντίνγκρα), Φάτι, Ζοάο Πέδρο (82′ Γουέλμπεκ)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί (60′ Μοχαμάντι), Σιμάνσκι, Μήτογλου, Σιντιμπέ, Γιόνσον, Πινέδα (79′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (79′ Ελίασον), Άμραμπατ, Αραούχο (68′ Τσούμπερ), Λιβάι Γκαρσία (68′ Πόνσε)