Εκλογές 2023: Υποψήφιος με Σταυράκογλου ο πρώην παίκτης και προπονητής Εθνικού, Θρακικού και Ολυμπιάδας Αλεξανδρούπολης Βασίλης Γαλεντερίδης

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Αρχή για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης» του Σταύρου Σταυράκογλου κατεβαίνει στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές ο Βασίλης Γαλεντερίδης, ένα πρόσωπο ιδιαίτερα γνωστό στον αθλητισμό και ιδίως στο μπάσκετ του Έβρου.

Ο Γαλεντερίδης υπήρξε αθλητής καλαθοσφαίρισης από νεαρή ηλικία και για περίπου 25 έτη σε τοπικές ομάδες όπως ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ο Θρακικός Αλεξανδρούπολης και η Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης. Επίσης όσο ήταν παίκτης αλλά και αφότου «κρέμασε» α παπούτσια του, παρέμεινε στον χώρο και ασχολήθηκε ενεργά ως προπονητής μπάσκετ σε ομάδες παίδων, εφήβων και ανδρών τοπικών ομάδων της Αλεξανδρούπολης. Είναι μέλος του ΣΕΠΚ (Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης) και πατέρας ενός κοριτσιού.

Ο Βασίλης Γαλεντερίδης γεννήθηκε το 1973 στο Μόναχο της Γερμανίας αλλά κατοικεί στην Αλεξανδρούπολη από το 1975 ως σήμερα. Εργάζεται στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας επί 25 συναπτά έτη με ειδικότητα στον οικονομικό τομέα. Είναι απόφοιτος του Πολυκλαδικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης στον κλάδο Διοικητικών Υπηρεσιών και Γραμματέων, με εξειδίκευση ενός έτους ως Στέλεχος Διοίκησης.

«Αποφάσισα να δραστηριοποιηθώ ενεργά στις επικείμενες Δημοτικές εκλογές γιατί αγαπώ τους ανθρώπους και θέλω να προσφέρω γι’ αυτούς. Η καθημερινή επαφή με τους συμπολίτες μου, αλλά και η επιθυμία για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, στον Αθλητισμό και στον Πολιτισμό της Αλεξανδρούπολης, αποτελεί το μοναδικό κίνητρο για να είμαι υποψήφιος με την παράταξη του κ. Σταυράκογλου, ενός ανθρώπου με πραγματικό όραμα, θέληση και ικανότητα!», αναφέρει ο ίδιος για την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές.

Mε το παιδικό τμήμα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης το 2014