Volley League: Έφερε τον … «καταπέλτη» ο Άθλος Ορεστιάδας!

Ο Αθλος αναπτύσσεται χρόνο με τον χρόνο με την διοίκηση των Ορεστιαδιτών να αποκτά ίσως την σπουδαιότερη … μεταγραφή των επόμενων χρόνων ένα σπουδάιο μηχάνημα τον «καταπέλτη» που θα μείνει για χρόνια στην ομάδα αλλά και θα βοηθήσει και τα νέα παιδιά της ομάδας στην ανάπτυξή τους.

Η ανακοίνωση του ¨Αθλου: Ένας νέος «συνεργάτης» προστέθηκε εδώ και λίγα 24ωρα στο τεχνικό επιτελείο του Άθλου Ορεστιάδας. Η ομάδα μας στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας της ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος Volleyleague απέκτησε ένα μηχάνημα εκτόξευσης μπαλών, γνωστό στους προπονητές και ως «καταπέλτης».

Πρόκειται για μία μηχανή που σκοπεύει να αναπαράγει ρεαλιστικά κάθε πτυχή ενός αγώνα βόλεϊ (υποδοχή, μπλοκ, άμυνα) και είναι σε θέση να παρέχει χτυπήματα της μπάλας 5 διαφορετικών τύπων ρίψεων, με σημαντική ταχύτητα, αναπαράγοντας πιστά τα σερβίς, αλλά και τις επιθέσεις των αντιπάλων. Μάλιστα ο εκάστοτε χειριστής του «καταπέλτη» έχει τη δυνατότητα να περιστρέφει την κάθε βολή της μπάλας χιλιάδες φορές, σε όποιο ύψος και σημείο του γηπέδου επιθυμεί, ρυθμίζοντας την ταχύτητα και τη γωνία βολών.

Το νέο μηχάνημα, που βοηθάει σημαντικά στην ανάπτυξη δεξιοτήτων των αθλητών και την βελτίωση του παιχνιδιού τους, θα αποτελέσει αναμφίβολα ένα καθημερινό βασικό “εργαλείο” προπόνησης υψηλού επιπέδου του Ρουμάνου τεχνικού, Κριστιάν Τσιτιγκόι και των συνεργατών του, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν για την ομάδα μας, η οποία έχει θέσει φέτος υψηλούς στόχους διάκρισης. Άλλωστε η διοίκηση της ομάδας μας, εξασφαλίζοντας το νέο μηχάνημα, επενδύει στον τεχνολογικό εξοπλισμό με στόχο τη βελτίωση του επιπέδου των αθλητών του, αλλά και του έργου του τεχνικού επιτελείου, παρέχοντας τις καλύτερες συνθήκες προπόνησης.

Βέβαιο είναι πάντως, πως η παρουσία του νέου “συνεργάτη” θα κάνει και πιο… δύσκολη τη ζωή των υποδοχέων μας, καθώς στο σερβίς ο «καταπέλτης» έχει «κλειδώσει», κατ’ εντολήν προέδρου, στα 140 χλμ/ωρα, τη στιγμή που το παγκόσμιο ρεκόρ του ταχύτερου σερβίς στο ανδρικό βόλεϊ, είναι τα 138 χλμ/ώρα, επίδοση που πέτυχε για δεύτερη φορά μετά από παλιότερο αγώνα στην Ιταλία, ο διεθνής Κουβανοπολωνός σουπεστάρ, Βιλφρέντο Λεόν, πριν από περίπου μία εβδομάδα στην αναμέτρηση του Eυρωπαϊκού πρωταθλήματος 2023 με τη Δανία.