Κύπελλο Ελλάδος: Το pregame των νοκ άουτ αναμετρήσεων για Πανθρακικό και Αλεξανδρούπολη κόντρα σε Εθνικό Πειραιώς και Παραλίμνιο

Ημέρα Κυπέλλου Ελλάδος σήμερα Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, με τον Πανθρακικό να υποδέχεται τον Εθνικό Πειραιώς στο ΔΑΚ Κομοτηνής (15:00, LIVE ThrakiSportS) και την Αλεξανδρούπολη να παίζει μέσα στον Απόλλωνα Παραλιμνίου (16:00, LIVE ThrakiSportS).

Ως αναφορά την πρώτη χρονικά αναμέτρηση του Πανθρακικού με τον Εθνικό Πειραιώς, αποτελεί το τρίτο επίσημο παιχνίδι της ομάδας της Κομοτηνής στη σεζόν, μετά τις επιβλητικές προκρίσεις κόντρα σε Μέγα Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας (5-0) και Θησέα Αγριάς (6-0) για την 1η και 2η Φάση του θεσμού.

Από την άλλη, ο ιστορικός Εθνικός Πειραιώς απέκλεισε στην 1η Φάση με σκορ 5-0 τον ΠΑΟ Κρουσώνα και στην 2η Φάση τον Ιάλυσο στη Ρόδο με σκορ 0-2.

Όποια ομάδα προκριθεί θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Αστέρας Λιανοκλαδίου – Γιούχτας Αχαρνών εντός έδρας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν τη σέντρα θα βραβευτεί από τους φιλοξενούμενος ο Βλάσης Καζάκης, με σημαντική προσφορά και στους δύο συλλόγους.

Στο δεύτερο «θρακιώτικο» παιχνίδι της ημέρας, η Αλεξανδρούπολη έχει σαφώς δυσκολότερο έργο καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει (αδίκως) τον Απόλλωνα Παραλιμνίου εκτός έδρας, ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας.

Οι Εβρίτες στην 1η Φάση επικράτησαν με σκορ 1-0 του Κεραυνού Αγγελοχωρίου, ενώ στην 2η Φάση προκρίθηκαν άνευ αγώνα.

Από την άλλη, η περσινή έκπληξη του θεσμού Απόλλων Παραλιμνίου απέκλεισε τη Βιστωνίδα με σκορ 3-4 στην 1η Φάση, ενώ στην 2η Φάση άφησε εκτός την Αναγέννηση Άρτας με 8-9 στα πέναλτι (κανονική διάρκεια 1-1).

Όποια από τις δύο ομάδες πάρει την πρόκριση, θα παίξει στην 4η Φάση με τον Μικρασιατικό εκτός έδρας.