EURO 2024: Επιστροφή στις νίκες με πεντάρα επί του Γιβραλτάρ – Κορυφαίοι Μασούρας και Μαυροπάνος, από τον πάγκο ο Φώτης Ιωαννίδης

Η ορεξάτη Εθνική επέστρεψε στις νίκες με εμφατικό τρόπο. Η Ελλάδα ξεπέρασε χωρίς δυσκολία το χαμηλό εμπόδιο του Γιβραλτάρ και πήρε τη νίκη με 5-0 στην OPAP Arena για την 6η αγωνιστική των προκριματικών του ΕURO 2024.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε την καθολική υπεροχή από το πρώτο λεπτό και άνοιξε το σκορ μόλις στο 9ο λεπτό με τον Πέλκα. Ο Μαυροπάνος διπλασίασε τα τέρματα της Ελλάδας στο 23′ με τον Πέλκα αυτή τη φορά να βγάζει την ασίστ. Το τρίτο γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Μασούρας στο 70′.

Ο Μαυροπάνος στο 83′ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα για το 4-0, με τον Μασούρα επίσης να σκοράρει δις και στο 90+1′ να διαμορφώνει το αποτέλεσμα.

Ο Θρακιώτης σέντερ φορ του Παναθηναϊκού Φώτης Ιωαννίδης μπήκε στην αναμέτρηση στο 68ο λεπτό στη θέση του Φούντα, ενώ οι Μανώλης Σιώπης και Πέτρος Μάνταλος ήταν τιμωρημένοι λόγω καρτών.

Κάπως έτσι, η Εθνική έφτασε τις τρεις νίκες στο γκρουπ και έχει συγκεντρώσει εννέα πόντους. Βρίσκεται στην τρίτη θέση πίσω από την Ολλανδία, η οποία έχει τους ίδιους πόντους, όμως υπερτερεί στην ισοβαθμία, ενώ έχει παίξει και αγώνα λιγότερο.

Στην επόμενη αγωνιστική η Ελλάδα φιλοξενείται από την Ιρλανδία σ’ ένα κομβικό παιχνίδι (13/10) πριν από τις εντός έδρας μάχες με την Ολλανδία (16/10, 21:45) και Γαλλία (21/11, 20:45).

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ρότα (84′ Χατζηγιοβάνης), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης (68′ Παπανικολάου), Πέλκας (84′ Αλεξανδρόπουλος), Μπακασέτας, Φούντας (68′ Ιωαννίδης), Μασούρας, Παυλίδης (68′ Γιακουμάκης).

ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ: Kόλεϊνγκ, Χάρτμαν (84′ Χασάν), Μπρίτο, Τσιπολίνα, Μουελί (90′ Σάντος), Τζόλεϊ, Πόζο (90′ Κασιάρο), Σέρτζεντ, Ρόναν, Γουόκερ, Ντε Μπαρ