Ματαιώνονται λόγω των πυρκαγιών οι φετινοί αγώνες πάλης του παραδοσιακού φεστιβάλ του Αλάν Τεπέ

Την απόφαση του να ματαιώσει τη φετινή εκδήλωση του πανηγυριού του «Αλάν Τεπέ» που χαρακτηρίζεται από τους παραδοσιακούς αγωνες πάλης με λάδι, λόγω του αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς, ανακοίνωσε ο Δήμος Αρριανών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Ο Δήμος Αρριανών με αίσθημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στις δύσκολες στιγμές που βιώνουν οι κάτοικοι της Ροδόπης και κατόπιν συνεννόησης με τις αρμόδιες εμπλεκόμενες υπηρεσίες ματαιώνει την φετινή εκδήλωση του λαϊκού πανηγυριού του «Αλάν Τεπέ» που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 08, 09 και 10 Σεπτεμβρίου 2023.

Δεδομένων των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή μας, με τις δασικές πυρκαγιές και τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας σε δασικές εκτάσεις λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς στην Ροδόπη η πραγματοποίηση της εκδήλωσης στην δασική έκταση δεν θα μπορούσε να γίνει με τον καθιερωμένο τρόπο.

Ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή μας παραμένει μεγάλος στο επόμενο διάστημα και η πραγματοποίηση της εκδήλωσης δεν μπορεί να υποστηριχθεί επαρκώς και με ασφάλεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες».