Σάκης Μουστακίδης για τις φωτιές στον Έβρο: «Βρέχει στάχτες, πρέπει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και να προβλέπουμε τις καταστάσεις»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο φιλοξενήθηκε ο προπονητής βόλεϊ Σάκης Μουστακίδης, ο οποίος ζει στην Αλεξανδρούπολη και περιέγραψε τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει ο ίδιος και όλοι οι κάτοικοι του νομού με την φωτιά που καίει ανεξέλεγκτα για τέταρτη συνεχόμενη μέρα. 

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα και ειδικά χθες το βράδυ που η φωτιά έφτασε μέχρι το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Από χθες το βράδυ βρέχει στάχτες. Είναι δύσκολη η κατάσταση. 

Δεν ξέρεις από τον αέρα που δεν λέει να κοπάσει όλες αυτές τις μέρες πότε θα έρθει η φωτιά στο σπίτι σου. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα ζήσω κάτι τέτοιο. Μέσα σε λίγα λεπτά χάνονται κόποι μιας ολόκληρης ζωής. Εύχομαι να μην ζήσει κανένας κάτι τέτοιο. Δεν έχουμε διάθεση για τίποτα. 

Από χθες το βράδυ έχουμε να κοιμηθούμε γιατί είμαστε συνεχώς σε επιφυλακή. Η τελευταία ενημέρωση ήταν να εκκενωθούν τα χωριά Δίκελλα και Μέστη. Η φωτιά όταν περάσει το δάσος της Δαδιάς και βγει στην άλλη άκρη τότε υπάρχει πιθανότητα να σβηστεί. Αυτό μου ανέφερε ένας φίλος από το Δασαρχείο. 

Ειδικός δεν είμαι αλλά με αυτές τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν δεν ξέρω αν είναι αρκετό το νερό που ρίχνεται από τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα που συνεχώς πετάνε και τα βλέπω. Δυστυχώς η μάχη είναι άνιση. Πρέπει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης σαν λαός και να προβλέπουμε καταστάσεις και όχι να τρέχουμε πίσω από αυτές».