Δύσκολο χειρουργείο στην Ξάνθη μετά την εκκένωση του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης έκανε ο Φώτης Κωδωνάς – Εκπέμπει SOS ο πρώην αρχιδιαιτητής

Ο παλαίμαχος διαιτητής, αρχιδιαιτητής στην Ξάνθη και παρατηρητής διαιτησίας Φώτης Κωδωνάς κλήθηκε το πρωι τη Τρίτης να διενεργήσει με την ιδιότητά του ως χειρουργός ένα δύσκολο χειρουργίο στο Νοσοκομείο Ξάνθης, το οποίο προερχόταν από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης που εκκενώθηκε.

Η συγκεκριμένη περίπτωση στέφθηκε από επιτυχία, ωστόσο ο ιδιαίτερα αγαπητός στην Ξάνθη γιατρός έσπευσε μέσω των social media να εκπέμψει SOS για την κατάσταση που επικρατεί στα υπερφορτωμένα νοσοκομεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ειδικά μετά την εκκένωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης εξαιτίας της πυρκαγιάς στον Εβρο.

Στο πλαίσιο της εκκένωσης υπενθυμίζεται ότι ορισμένα βαριά περιστατικά εστάλησαν στα Νοσοκομεία Κομοτηνής και Ξάνθης, ενώ συγκλονίζουν οι εικόνες με τα έξι νεογέννητα που μεταφέρθηκαν λίγες ωρες μετά τον ερχομό τους σε αυτόν τον κόσμο στην Καβάλα.

Μια γυναίκα γέννησε μέσα στο ασθενοφόρο μεταφερόμενη από την Αλεξανδρούπολη στο (πλησιέστερο) Νοσοκομείο Διδυμοτείχου ενω οταν έκλεισε η Εγνατία, μετατράπηκε σε πλωτο νοσοκομείο το πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» με στόχο να μεταφέρει ασθενείς στην Καβάλα.

Γενικά η κατάσταση υγειονομικά στην περιοχή δεν ήταν καλή, αλλά με την εκκένωση του μεγαλύτερου νοσοκομείου όλης της περιοχής μετά την Θεσσαλονίκη, είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη…