Ξέσπασμα αστυνομικών της Αλεξανδρούπολης για τα νέα μέτρα για την οπαδική βία: «Να σταματήσει την κοροϊδία η Πολιτεία»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης σε αντίδραση για τις κυβερνητικές ανακοινωσεις για τον τρόπο αντιμετώπισης της οπαδικης βιας.

Αναλυτικα:

Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες επιστροφής σε πρακτικές του παρελθόντος στη Ελληνική Αστυνομία. Η επίσημη Πολιτεία επιχειρεί να κρύψει τις διαχρονικές ευθύνες της για την μη αντιμετώπιση της οπαδικής βίας με την εναπόθεση νέων (παλιών) ρόλων στον Έλληνα Αστυνομικό, σαν να είναι εκείνος που ολιγωρεί και ευθύνεται   για την έξαρση του φαινομένου της βίας στον χώρο του Αθλητισμού.
Αντί λοιπόν να απαγκιστρωθεί από την φύλαξη των ιδιωτικών ανώνυμων εταιριών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του ποδοσφαίρου και να επικεντρωθεί στην παροχή των υπηρεσιών της προς  τους πολίτες, όπως γίνεται σε όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, προωθείται η άμεση εμπλοκή της στον έλεγχο των οργανωμένων οπαδών περιορίζοντας τον ρόλο του Έλληνα Αστυνομικού σε ρόλο «security».
Πρέπει επιτέλους η Πολιτεία να σταματήσει αυτή την κοροϊδία να πάρει σοβαρές αποφάσεις ώστε να τελειώσει οριστικά με το θέμα της οπαδικής βίας και τον άδικο χαμό νέων ανθρώπων και όχι να ρίχνει όλες τις ευθύνες στην Ελληνική Αστυνομία, ενάντια σε κάθε έννοια θεσμικής λειτουργίας της. Φαίνεται ότι η ασφάλεια του πολίτη είναι υποδεέστερης σημασίας σε σχέση με τα κέρδη των ιδιωτικών επιχειρήσεων ώστε να διατίθενται εκατοντάδες αστυνομικοί σε κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα.

Σε όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου που παίζουν κάποιοι στις πλάτες των αστυνομικών, εμείς λέμε: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο      

                           Ο  Πρόεδρος                                Ο  Γενικός Γραμματέας                                              TΟΥΦΑΚΗΣ Χρήστος                         ΛΙΤΣΚΑΣ Νικόλαος