Europa League: Με σωτήριες επεμβάσεις στο φινάλε ο Πασχαλάκης χάρισε στον Ολυμπιακό τη νίκη επί της Γκενκ

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο θετικό βήμα επικρατώντας 1-0 της Γκενκ και έχει το προβάδισμα στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Πρωταγωνιστής των Πειραιωτών ο Κώστας Φορτούνης, πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ στα 23 δευτερόλεπτα, σ’ ένα τέρμα-ρεκόρ για τους ερυθρόλευκους. Βέβαια, ο 30χρονος μεσοεπιθετικός προκάλεσε ανησυχία με την αναγκαστική του αλλαγή στο δεύτερο μέρος.

Οι Πειραιώτες κρατούσαν χαμηλά τον ρυθμό, ήταν επικίνδυνοι στη γρήγορη μετάβαση, αμύνθηκαν καλά και είχαν στο 75′ δοκάρι με τον Μπιέλ. Στο φινάλε το ματς πήρε φωτιά, η Γκενκ έφτασε κοντά στην ισοφάριση, με δοκάρι έπειτα από απόκρουση Πασχαλάκη. Σωτήριος και ο Ρέτσος.

Έτσι, ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς του Βελγίου στις 17 Αυγούστου, με στόχο την πρόκριση στα playoffs του Europa League, όπου τον περιμένει η Τσουκαρίτσκι, εάν τα καταφέρει.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Φρέιρε, Κίνι, Ιμπόρα, Μαντί Καμαρά (84′ Βρουσάι), Καρβάλιο (63′ Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης (76′ Ντόη), Μασούρας (76′ Ελ Κααμπί), Αραμπί (64′ Μπιέλ)

ΓΚΕΝΚ: Φαντεφόρντ, Μουνιόθ, ΜακΚένζι, Κουέστα, Καγιέμπε (71′ Αρτεάγκα), Ελ Κανούς, Γκαλάρθα (66′ Μοχάμεντ), Χορσόβσκι, Παϊντσίλ, Τρεσόρ (80′ Μπααχ), Αροκονταρέ (66′ Σορ)