Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Κ23: Πρώτη φορά σε αποστολή Εθνικής Ομάδας τρεις αθλητές από όμιλο της Αλεξανδρούπολης

Αναχωρεί για το Δουβλίνο όπου θα πραγματοποιηθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Κ23 η Εθνική Ομάδα, στην οποία συμμετέχουν για πρωτη φορά και τρεις αθλητές από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Αλεξανδρούπολης.

Ο ΝΟΑ με υπερηφάνεια εξέδωσε μάλιστα δελτίο Τυπου όπου αναφέρει τα εξής:

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΝΔΡΩΝ ΤΡΕΙΣ (3) ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΠΟ ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ σε μία τόσο μεγάλη Ευρωπαϊκή διοργάνωση, στην οποία θα συμμετέχει και η αντίστοιχη εθνική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Συνεχίζονται οι πρωτοπορίες στην κολύμβηση της Αλεξανδρούπολης από τον ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών U23 που θα διεξαχθεί στο Δουβλίνο από 11 έως 13 Αυγούστου , η αποστολή της Εθνικής ομάδας απαρτίζεται από 16 αθλητές-τριες εκ των οποίων 3 αθλητές ανήκουν στο δυναμικό της κολυμβητικής ομάδας του ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.

Η μόνη περιφερειακή πόλη που εκπροσωπείται στην αποστολή της Εθνικής είναι η Αλεξανδρούπολη, εξαιτίας της μεγάλης ανόδου τα τελευταία χρόνια της ομάδας OPEN του ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.

Επίσης, πρώτη φορά όμιλος της Αλεξανδρούπολης έχει 3 αθλητές του στην Εθνική Ομάδα Ανδρών σε μία τόσο μεγάλη Ευρωπαϊκή διοργάνωση, στην οποία θα συμμετέχει και η αντίστοιχη εθνική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Οι εκπροσωπήσεις στην Εθνική ομάδα όμως συνεχίζονται, καθώς συνοδός προπονητής της αποστολής στο Δουβλίνο είναι ο προπονητής του ΝΟΑ Χατζηπέτρου Κωνσταντίνος μαζί με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Αθανάσιο Οικονόμου.

Οι αθλητές μας που θα φορέσουν το σκουφάκι με το Εθνόσημο είναι:
ΒΟΛΤΕΖΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ: 50μ. ελεύθερο, 50μ πεταλούδα, 100μ. πεταλούδα
ΓΙΟΥΡΤΖΙΔΗΣ ΔΑΝΙΗΛ: 200μ μικτή ατομική, 400μ μικτή ατομική
ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ: 50μ ύπτιο, 100μ ύπτιο, 100μ πεταλούδα

Επειδή πάλι κάποιοι θα προσπαθήσουν να «οικειοποιηθούν» λίγη από την επιτυχία του ΝΟΑ με το επιχείρημα ότι οι αθλητές μας ξεκίνησαν την αθλητική καριέρα σε αυτούς, τους απαντάμε ότι ένα λογικός άνθρωπος κάνει αμέσως την εξής εύλογη ερώτηση: «και γιατί δεν συνέχισαν εκεί όπου ξεκίνησαν;».

Βέβαια η ερώτηση είναι ρητορική, γιατί την απάντηση την ξέρουμε όλοι μας, καθώς ο ΝΟΑ:
α. είναι σε θέση να στηρίζει τις προσπάθειες των αθλητών-τριων του , από τις μικρές αγωνιστικές κατηγορίες μέχρι και τις κατηγορίες OPEN.
β. κρατάει τους αθλητές του στην πόλη της Αλεξανδρούπολης εξασφαλίζοντας συνθήκες ίσως καλύτερες από τα μεγάλα αστικά κέντρα.
γ. θέλει με αυτούς τους αθλητές να προβάλλεται η πόλη της Αλεξανδρούπολης και όλη η Περιφέρεια μας.

Καλή επιτυχία Κώστα, Στράτο, Δανιήλ και Τάσο και ευχόμαστε να πετύχετε όλους τους στόχους σας!!!

Συνεχίζουμε ……