Ακυρώθηκε η Έφη Γκουλή, 11ος ο Λεργιός στο φινάλε του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ΠαραΚολύμβησης στο Μάντσεστερ

Με την συμμετοχή 5 Ελλήνων κολυμβητών και κολυμβητριών στα πρωινά προκριματικά της έβδομης μέρας ολοκληρώθηκε το “ταξίδι” της χώρας μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παρά Κολύμβησης που ρίχνει την αυλαία του στο Μάντσεστερ.

Η Μαρία Φανουρια Τζιβελέκη με 1:41:42 κατετάγη έκτη στην πρώτη προκριματική σειρά των 100μ. ελεύθερο S5, καταλαμβάνοντας, η νεαρή μας πρωταθλήτρια (μόλις 13 ετών) συνολικά την δωδέκατη θέση στο αγώνισμα.

Η έτερη νέα της αποστολής, η δεκαεπτάχρονη Εύα Χαζίζι από την πλευρά της, στην δική της σειρά των 100μ. ελεύθερο S3 ήταν επίσης έκτη στην δεύτερη προκριματική σειρά με 4:16:44, καταλαμβάνοντας συνολικά και αυτή την δωδέκατη θέση στο αγώνισμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις συμμετέχουσες η Χαζίζι ήταν η μία εκ των μόλις δύο αθλητριών (η δεύτερη η Σουλεϊμάνοβα από το Αζερμπαϊτζάν) η οποία είναι κατηγορία S2.

Ο Γιάννης Κωστάκης στα 100μ. ελεύθερο S3 κατετάγη πέμπτος στην δεύτερη προκριματική σειρά με 2:08:87, χάνοντας για μια θέση την είσοδο του στον τελικό (κατέλαβε συνολικά την ένατη θέση στο αγώνισμα) ενώ ο Εβρίτης Αλέξανδρος Λεργιός στα 100 ελεύθερο S5 κατετάγη έκτος στην πρώτη προκριματική σειρά με 1:21:69 και συνολικά στην ενδέκατη θέση στο αγώνισμα.

Η Έφη Γκουλή του Ηρόδικου Κομοτηνης από την πλευρά της στο αγώνισμα που άνοιξε την τελευταία μέρα των αγώνων, τα 100μ. πρόσθιο SB8 και στην πρώτη προκριματική σειρά του αγωνίσματος ήταν άκυρη. Η Ελληνική αποστολή κατέθεσε για ακόμα μια φορά ένσταση η οποία όμως δεν έγινε δεκτή.