Ασημένια η Εβρίτισσα Σοφία Δαλίδου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Εφήβων – Νεανίδων στο Παρίσι

H παράδοση που θέλει την Ελλάδα να πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων σε παγκόσμιο επίπεδο συνεχίστηκε και φέτος στο Παρίσι.

Τα ελληνικά κουπιά κατέκτησαν στους τελικούς του Σαββάτου τέσσερα ασημένια μετάλλια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας και απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι παραμένουν μέσα στις πρώτες δυνάμεις του πλανήτη στις αναπτυξιακές κατηγορίες.

Δυο ασημένια ήρθαν από τα κορίτσια και συγκεκριμένα από το διπλό σκιφ των Νεανίδων και την Εβρίτισσα στην καταγωγή Σοφία Δαλίδου με την Γαβριέλα Λιόλιου που τερμάτισαν στη 2η θέση του τελικό σε 7:12.36 με την Βρετανία να παίρνει το χρυσό σε 7:10.79. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η Δαλίδου είχε αναδειχθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Ασημένιες Παγκόσμιες πρωταθλήτριες και οι αδελφές Παπαιωάννου Δήμητρα και Χριστίνα στη δίκωπο όπου τερμάτισαν σε 7:30.90 πίσω από τη βάρκα της Ρουμανίας.

Λίγο αργότερα ανέλαβαν δράση τα αγόρια με το διπλό των εφήβων που αποτελούσαν οι Νίκος Χωλόπουλος-Δημήτρης Παπάζογλου να τερματίζουν 2οι στον τελικό με χρόνο 6:34.31. Το καρέ από ασήμι συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Μακρυγιάννης που επίσης πήρε τη 2η θέση στον μεγάλο τελικό του σκιφ με χρόνο 7:08.62 για να κρεμάσει κι αυτός το ασημένιο στο στήθος.

Σε μια πολύ δύσκολη διοργάνωση που διεξηχθη στο Παρίσι ως τεστ event πριν τους Ολυμπιακούς Αγωνες, με πολλές αναβολές και ακυρώσεις (οι τελικοι έγιναν ένα 24ωρο νωρίτεραλογω αναμενομενης κακοκαιριας) η Ελλάδα έδειξε και πάλι ότι κατατάσσεται στην ελίτ της Παγκόσμιας κωπηλασίας. Και μεταξυ των μελών της ειναι και μια Θρακιώτισσα.