Champions League: Δεν ενθουσίασε αλλά κλείδωσε την πρόκριση με Σπόραρ ο Παναθηναϊκός – Μπήκε στο φινάλε ο Φώτης Ιωαννίδης

Ο πρώτος στόχος της φετινής σεζόν επετεύχθη για τον Παναθηναϊκό ο οποίος μετά το 2-2 κόντρα στην Ντνίπρο προκρίθηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League όπου θα αντιμετωπίσει τη Μαρσέιγ και “κλείδωσε” την επιστροφή του στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Αν αυτοί θα είναι του Champions League, για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια ή του Europa League, θα του κρίνουν τα δύο παιχνίδια που έρχονται κόντρα στους Γάλλους στις 9 Αυγούστου με τη ρεβάνς να γίνεται στις 15 Αυγούστου. Ενώ τη Δευτέρα θα μπει στην κλήρωση για τα playoffs του Champions League.

Για να έρθει αυτή η πρόκριση χρειάστηκαν δύο γκολ του Σπόραρ ο οποίος έχει πετύχει τρία από τα πέντε φετινά γκολ των πράσινων και άλλη μια μαγική ενέργεια του Τζούριτσιτς και ασίστ του Σέρβου μέσου ο οποίος ξεσήκωσε και τη Λεωφόρο.

Σε αντίθεση με το πρώτο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός παρά το 3-1 έπαιξε με μεγαλύτερο άγχος καθώς φαίνεται πως η πρόκριση ήταν στο μυαλό τόσο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς όσο και των παικτών του.

Το τριφύλλι έπαιξε με τη φωτιά. Βρέθηκε να χάνει με 2-1 στη διάρκεια του αγώνα παρά το γεγονός πως είχε πάρει προβάδισμα και να δώσει τη δυνατότητα στους Ουκρανούς να πιστέψουν στην πρόκριση. Εν τέλει όμως το τριφύλλι “χτύπησε” όταν έπρεπε έκανε το 2-2 και εν τέλει κράτησε αυτό το σκορ μέχρι το τέλος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Βιλένα (66′ Τσόκαϊ), Τζούριτσιτς (79′ Κλεϊνχέισλερ), Παλάσιος (46′ Μαντσίνι), Μπερνάρ (90′ Βέρμπιτς), Σπόραρ (79′ Ιωαννίδης).

ΝΤΝΙΠΡΟ: Βόλινετς (36′ Κιναρέλκιν), Πάσιτς, Άνταμιουκ, Σάραπι (57′ Σβάτοκ), Καπλιένκο (69′ Τάντσικ), Μπαμπένκο, Μπλάνκο, Μιροσνιτσένκο, Πιχάλιονοκ (68′ Κοχούτ), Ρουμπτσίνσκι (69′ Κουτσούλιακ), Ντόβμπικ.