Φουκουόκα 2023: Δεύτερη στον κόσμο η Εθνική Πόλο, αποθέωση του Θοδωρή Βλάχου από τον Βασίλη Στοάκη

Την δεύτερη θέση στον κόσμο κατέκτησε η Εθνική Πόλο, καθώς σε έναν συγκλονιστικό τελικό με την υπερδύναμη Ουγγαρία λύγισε στην διαδικασία των πέναλτι.

Αμέσως μετά την λήξη του τελικού, ο προπονητής της εθνικής ομάδας πόλο ανδρών Θοδωρής Βλάχος ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα της εθνικής υδατοσφαίρισης ανδρών από την Ουγγαρία, στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φουκουόκα.

“Έκανα το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου, σε μία φάση που θα έκρινε τον τελικό. Ήμασταν δύο με έναν μπροστά για να βάλουμε γκολ. Πήρα τάιμ άουτ… Το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου, στη μεγαλύτερη στιγμή της εθνικής ομάδας. Συγγνώμη από τα παιδιά και απ’ όλο τον κόσμο”, δήλωσε δακρυσμένος ο ομοσπονδιακός τεχνικός, αναφερόμενος στη φάση μετά το κλέψιμο του Φουντούλη και την αποβολή του Ζάλανκι, στο τελευταίο λεπτό του τελικού.

Ο Βαγγέλης Βλάχος, που έχει οδηγήσει την εθνική μας ομάδα σε σπουδαίους θριάμβους, σημείωσε: “Το λάθος του τάιμ άουτ μάς χάλασε όλο το μομέντουμ. Κρίμα! Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια σε όλο το τουρνουά, φτάσαμε στην πηγή και δεν ήπιαμε νερό. Ελπίζω ότι θα έρθουν και άλλες ευκαιρίες. Αυτή η ομάδα νομίζω ότι θα έχει και άλλες ευκαιρίες, αλλά σήμερα ήταν μοναδική”.

Και έκλεισε λέγοντας: “Νομίζω ότι όταν θα φτάσουμε στην Ελλάδα, θα καταλάβουμε ότι κάναμε κάτι σπουδαίο εδώ, απλά δεν καταφέραμε το απόλυτο. Δεν ξέρω για πόσο θα μας στοιχειώνει αυτό το σημερινό, αλλά θα προσπαθήσουμε να το βάλουμε πίσω και να προχωρήσουμε μπροστά για επόμενες επιτυχίες”.

Με ανάρτηση στα σόσιαλ μίντια ο γνωστός Θρακιώτης αθλητικογράφος αλλά και προπονητής μπάσκετ Βασίλης Στοάκης αποθέωσε τον ομοσπονδιακό τεχνικό, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Να ζητάς συγγνώμη για μια λανθασμένη -εκ του αποτελέσματος – απόφαση σε κλάσματα δευτερολέπτων ενώ είσαι ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ενώ την ίδια στιγμή που η συγγνώμη και η ανάληψη ευθύνης είναι άγνωστη λέξη στην χώρα…».