Conference League: Προβληματικός ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα και έμεινε στο μηδέν με την Μπεϊτάρ – Ανοιχτή η πρόκριση στο Ισραήλ για την αρμάδα του Λουτσέσκου

Ισόπαλο δίχως τέρματα έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Μπεϊτάρ στην Τούμπα για τον 2ο προκριματικό του Conference League. Οι γηπεδούχοι είχαν πολλές χαμένες ευκαιρίες με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι με τον Σβαμπ και δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ που έψαξαν από την αρχή έως το τέλος. Και παρά το γεγονός πως ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς και τον Σαμάτα και όσους επιθετικούς είχε στον πάγκο.

Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη είχαν ως κορυφαίο τον γκολκίπερ της ομάδας τους με τον Σίλα να σπαταλά τις ευκαιρίες που δημιούργησε με τον Σίλβα να αποδεικνύεται σε σωτήρα για τους Ισραηλινούς τόσο για την απόκρουση του πέναλτι όσο και για το στοπ που έβαλε στις περισσότερες προσπάθειες των γηπεδούχων. Η Μπεϊτάρ που αμύνθηκε σωστά είχε και δύο καλές στιγμές στο ματς, ένα δοκάρι στο πρώτο 45λεπτο και μια εξαιρετική φάση με τον Νικολαέσκου που έδιωξε ο Κοτάρσκι.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και θα μπορούσε να “ξεκλειδώσει” την άμυνα της Μπεϊτάρ και να κάνει το έργο του ευκολότερο στο 12′. Ο Γκότλιμπ υπέπεσε σε πέναλτι πάνω στον Ζίβκοβιτς και ο Σβαμπ ανέλαβε την εκτέλεση του. Ο Αυστριακός το έστειλε στην αριστερή γωνία με τον Σίλβα να αποκρούει.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν με σουτ των Τάισον, Σβαμπ, Κωνσταντέλια και Μπάμπα διαδοχικά αλλά είτε η μπάλα έφευγε έξω, είτε ο Σίλβα με σωτήριες επεμβάσεις κρατούσε το μηδέν στην εστία του.

Στο 30′ οι Θεσσαλονικείς στάθηκαν τυχεροί καθώς σε σέντρα από τα δεξιά ο Νικολαέσκου έκανε την προβολή και εν τέλει η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι.

Ανάλογη εικόνα και στο δεύτερο μέρος με τον ΠΑΟΚ να έχει τα ηνία του αγώνα, να πιέζει, να πατάει περιοχή, να κερδίζει κόρνερ αλλά να μην μπορεί να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Ενώ η Μπεϊτάρ και πάλι στο 65′ απείλησε με το τρομερό σουτ του Νικολαέσκου εκτός περιοχής με τον Κοτάρσκι να διώχνει με το ένα χέρι τη μπάλα.

Ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς τους Νάρεϊ, Ράφα Σοάρες και Σαμάτα και προσπάθησε μέχρι τέλος να φτάσει σε ένα γκολ αλλά τόσο οι φάσεις που έκανε σε open play αλλά και από στημένα πέρασαν χωρίς αποτέλεσμα με το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος.

ΠΑΟΚ: (Ρασβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (71΄ Φ. Σοάρες), Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς (85΄ Μούργκ), Κωνσταντέλιας (65΄ Νάρεϊ), Τάισον, Τόμας (71΄Σαμάτα)

ΜΠΕΪΤΑΡ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ (Γιόσι Αμπουκασίς): Σίλβα, Ντγκάνι, Κριάφ, Γκοτλίβ (57΄ Κόρσια), Μπιτόν, Μοροζόφ, Ασκενάζι, Αζαριά, Τόμας (57΄ Γιόνα), Σούα (72΄ Μίχα), Νικολαέσκου