Γιώργος Παλλάκης μετά την αναέωση: «Η φετινή χρονιά θα έχει πολλά γειτονικά ντέρμπι»

Ο Γιώργος Παλλάκης πρόκειται να φορέσει για 7η συνεχή αγωνιστική χρονιά τη φανέλα του Λεύκιππου και λίγο πριν την έναρξη της προετοιμασίας για το πρωτάθλημα της National League 1 της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης έδωσε συνέντευξη και μίλησε για την ανανέωση της συνεργασίας του, για το νέο πρωτάθλημα αλλά και την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας.

Για την ανανέωση με τον Λεύκιππο: «Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος στον Λεύκιππο και είμαι ευγνώμων στον Πρόεδρο κ. Σαββίδη και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια προς το πρόσωπο μου αγάπη και εμπιστοσύνη. Έχοντας ως βάση τα παραπάνω έχουμε καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια να κάνουμε άλματα μπροστά και να πάμε σε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα έχοντας παράλληλα και μια ανταγωνιστική ομάδα. Η φετινή χρονιά όπως και οι προηγούμενες αναμένεται ενδιαφέρουσα και δύσκολη. Παρουσιάζει το αξιοσημείωτο στοιχείο ότι υπάρχουν αρκετές ομάδες από γειτονικούς Νομούς και θα έχει πολλά γειτονικά ντέρμπι. Αυτό δίνει επιπλέον κίνητρο καθώς τα τελευταία χρόνια το 85% των ομάδων ήταν από τη Θεσσαλονίκη».

Για τον νέο τεχνικό Γιώργο Ζαφειρούδη: «Είναι ένας προπονητής με μεγάλη εμπειρία και σε υψηλό επίπεδο. Η Διοίκηση της ομάδας επένδυσε σε γνώστη του μπάσκετ και το τι συμβαίνει στο χώρο. Κάθε προπονητής αξιολογεί το υλικό που έχει και προσπαθεί βάσει αυτού να κερδίσει από κάθε παίχτη το 100% ώστε να υπάρχει ατομική και ομαδική βελτίωση. Μπορώ να πω ότι ανυπομονώ να ξεκινήσει η προετοιμασία και να γνωριστούμε ακόμη καλύτερο με τον νέο μας προπονητή».

Για την προπονητική: «Τα τελευταία χρόνια και μετά από συζήτηση που είχα με την Διοίκηση και τους υπευθύνους της ομάδας, προπονώ τους νεαρούς παίχτες που έχουν ως φιλοδοξία να είναι οι παίχτες  της ανδρικής ομάδας του Λεύκιποου. Η προπονητική με ενδιαφέρει καθώς βλέπεις το παιχνίδι και από διαφορετική οπτική γωνία. Έχω αρχίσει τις διαδικασίες και τα μαθήματα απόκτησης πτυχίου προπονητή καλαθοσφαίρισης παρακολουθώντας τις σχολές και ελπίζω να μπορέσω να αποκτήσω το σχετικό δίπλωμα».