Champions League: Τριάρα πρόκρισης με γκολ Ιωαννίδη ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Ντνίπρο

Βάσεις πρόκρισης για την επόμενη φάση του Champions League, εκεί που θα αντιμετωπίσει την Μαρσέιγ, και εξασφάλισης των… Ευρωπαϊκών ομίλων, είτε του Champions League, είτε του Europa League έβαλε το βράδυ της Τρίτης ο Παναθηναϊκός επικρατώντας 3-1 της Νντίπρο εκτός έδρας.

Ο Χουάνκαρ είχε δύο ασίστ σε Σπόραρ και Τζούριτσιτς ένα κερδισμένο πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ιωαννίδης και ο αριστεροπόδαρος μπακ στο 100ο του παιχνίδι με το τριφύλλι στο στήθος εξελίχτηκε σε xfactor για τους πράσινους στην αναμέτρηση με τους Ουκρανούς.

Εξαιρετικό παιχνίδι έκανε και ο Φίλιπ Τζούριτσιτς με το Σέρβο να συνδυάζει το επίσημο ντεμπούτο του με ένα υπέροχο τέρματα για το 2-0 του Παναθηναϊκού ενώ καλή απόδοση είχε στο ντεμπούτο του και ο Βιλένα. Στα θετικά και η πρώτη συμμετοχή του Γεντβάι ο οποίος μπήκε ως αλλαγή αντί του Σένκεφελντ που τραυματίστηκε και τα πήγε αρκετά καλά.

Αν ο Παναθηναϊκός κρατούσε μέχρι το φινάλε το 3-0 τότε δεν θα υπήρχε ούτε ένα μελανό σημείο για να σταθεί κανείς. Το γκολ που δέχτηκε στις καθυστερήσεις όμως και η εν γένει αντίδραση της άμυνας είναι κάτι που πρέπει να προσέξουν οι πράσινοι.

ΝΤΝΙΠΡΟ (Ολεκσάντερ Κούτσερ): Κιναρέικιν, Μιροσινιτσένκο, Σβάτοκ (61′ Κόχουτ), Σαράπι, Κράβετς (73′ Καπλιένκο), Μπαμπένκο (83′ Ταντσίκ), Ντομίνγκο Φελίπε (83′ Χόριν), Χουτσούλιακ, Ρουμπτσίνσκι, Τρετιάκοφ (61′ Αντάμιουκ), Ντόβμπικ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρα, Σένκεφελντ (24′ Γεντβάι), Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Βιλένα (70′ Τσόκαϊ), Παλάσιος, Τζούριτσιτς (78′ Μαντσίνι), Μπερνάρ (70′ Βέρμπιτς), Σπόραρ (78′ Ιωαννίδης).