‘Εστειλε τα συγχαρητήρια του στον Ορέστη Ορεστιάδας ο Κάρεν Αβογιάν, ανέφερε το μυστικό των ομάδων στην Αρμενία κάνοντας και το… παράπονο του!

Σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης μίλησε ο προπονητής της Δυτικής Αρμενίας (West Armenia) Κάρεν Αβογιάν και πρώην μέσος των Έβρου Σουφλίου, Νέστου Χρυσούπολης, ΑΕ Διδυμοτείχου και Ορέστη Ορεστιάδας.

Ο 36χρονος προπονητής μίλησε για τον Ευρωπαικό αγώνα του Άρη στην Αρμενία για αυτόν και έδωσε τα συγχαρητήρια του στο Ορεστη Ορεστιάδας μέσω του Yellow Radio 101,7 και την εκπομπή «Box to Box» με τον Ιάσονα Μίσχο:

Αρχικά για την Αραράτ ανέφερε: “Είναι μία πολύ καλή ομάδα με έναν έμπειρο προπονητή που την ανέλαβε φέτος, ενώ στο παρελθόν ήταν στην Εθνική ομάδα και θεωρώ ότι θα γίνει ένας πολύ καλός αγώνας”.

Για το τι πρέπει να φοβάται ο Άρης: “Όλες οι ομάδες που έρχονται στην Αρμενία δυσκολεύονται πάρα πολύ να παίξουν, γιατί είναι πολύ μεγάλο το υψόμετρο και το οξυγόνο δεν φτάνει. Όλες οι ομάδες παίζουν πολύ άσχημα στο πρώτο ημίχρονο, ακόμη και η Πορτογαλία έπαιξε χάλια. Ο Άρης είναι φυσικά το φαβορί αλλά δεν θα είναι τόσο εύκολο. Είναι πολύ καλό το ότι ο Άρης έρχεται νωρίτερα, προφανώς και αυτοί σκέφτηκαν ότι πρέπει να έρθουν πιο νωρίς για αυτό τον λόγο, για να προσαρμοστούνε στο κλίμα”.

Για το γήπεδο που θα παίξουν οι δύο ομάδες: “Θα παίξουν στο γήπεδο που παίζει και η Εθνική ομάδα, είναι ένα πολύ καλό γήπεδο Ευρωπαϊκών προδιαγραφών με πολύ καλό κλίμα. Έχει και κόσμο το γήπεδο που θα υποστηρίξει και την Αραράτ”.

Η Αραράτ Αρμενίας δεν είναι η «κανονική» Αραράτ, ο κόσμος στηρίζει την Αραράτ Γερεβάν και την Πιούνικ. Έχει και η Αραράτ Αρμενίας φαν κλαμπ, αλλά δεν έχουν κόσμο όπως ο Άρης και ο Ολυμπιακός”.

Για τα αγωνιστικά στοιχεία της Αραράτ: “Είναι πιο καλή η ομάδα στην επίθεση αλλά αμυντικά δεν είναι το ίδιο καλή. Είναι πιο καλή με την μπάλα στα πόδια, θέλει να επιτεθεί, αυτό είναι το στυλ της ομάδας”.

Για το αν μπορεί να κάνει κάποια πρόβλεψη: “Εντάξει είμαι Αρμένιος, αλλά θεωρώ ότι ο Άρης θα πάρει το παιχνίδι. Εγώ θα βρεθώ και στο γήπεδο”.

Για την άνοδο του Ορέστη στον οποίο βρέθηκε ως ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα: “Συγχαρητήρια στην ομάδα, ξέρω ότι ανέβηκε ο Ορέστης, ελπίζω να πάνε καλά, να ανέβουν ακόμη ψηλότερα, εύχομαι τα καλύτερα”.

Για το αν θέλει να επιστρέψει Ελλάδα: “Με ξέχασαν στην Ελλάδα…! Εγώ θέλω να επιστρέψω, αλλά είναι δύσκολο γιατί έχω έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο και περιμένω να δω τι μπορεί να γίνει μετά”.