Volley League: Ο Σταματόπουλος σε τριπλό-αναβαθμισμένο ρόλο από φέτος στον Άθλο Ορεστιάδας

Την επέκταση της συνεργασίας του με τον Παύλο Σταματόπουλο προχώρησε ο Άθλος Ορεστιάδας δίνοντάς του τριπλό-αναβαθμισμένο ρόλο καθώς εκτός από υπεύθυνος Ακαδημιών του συλλόγου θα είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής & team manager.

Η ανακοίνωση του Άθλου:

O Μπάμπης Σταματόπουλος νέος τεχνικός διευθυντής & team manager

Η διοίκηση του TAA Άθλος Ορεστιάδας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επέκταση της συνεργασίας με τον υπεύθυνο Ακαδημιών του συλλόγου, Χαράλαμπο Σταματόπουλο, ο οποίος αναλαμβάνει επιπλέον νέα καθήκοντα, ως τεχνικός διευθυντής και team manager στην ομάδα μας, ενόψει της αγωνιστικής περιόδου της Volley League 2023-2024.

Γνώριμος στο φίλαθλο κοινό της Ορεστιάδας, ο πρώην αθλητής και προπονητής με την πάνω από 30 χρόνια πολύτιμη προσφορά του στο χώρο και στο βόλεϊ του Έβρου, αποτελεί μέλος της οικογένειας του Άθλου από το 2018 ως υπεύθυνος Ακαδημιών, οδηγώντας το 2020-2021 τους νεαρούς αθλητές μας στην 4η θέση του Πανελληνίου πρωταθλήματος K18, στην ιστορική παρουσία του τμήματος σε Final 4 της διοργάνωσης. Τη σεζόν 2021-2022 έχοντας τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας των Ανδρών, έβαλε τα θεμέλια της ιστορικής ανόδου της ομάδας μας από την Preleague στη Volleyleague.

Γεννημένος στην Ορεστιάδα (8/10/1971) , ο Χαράλαμπος Σταματόπουλος είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Ως αθλητής αγωνίστηκε στην Α1 Ανδρών με τον ΑΟ Ορεστιάδας (1988-1989), στην Α2 με τον Δημόκριτο Θεσσαλονίκης, ενώ έχει φορέσει την φανέλα των ΜΕΝΤ και Σπάρτακου Διδυμοτείχου.

Η προπονητική του καριέρα ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη το 1991 ως τεχνικός των παιδικοεφηβικών τμημάτων της ΜΕΝΤ. Τη διετία 1997-99 αναλαμβάνει τις γυναίκες του ΑΟ Ορεστιάδας όπως και το τμήμα Νεανίδων-Κορασίδων, αλλά και μετέπειτα τα τμήματα Παίδων και Εφήβων του συλλόγου.

Το 2002-2004 ως Ομοσπονδιακός Αναπτυξιακών κλιμακίων είναι υπεύθυνος στους «πυρήνες» Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, ενώ παράλληλα το 2003-2005 είναι προπονητής γυναικών αλλά και των τμημάτων Νεανίδων-Κορασίδων-Παίδων του ΑΟΟ.

Η παρουσία του στον πάγκο της ανδρικής ομάδας του ΑΟ Ορεστιάδας αρχίζει το 2002, έχοντας καθήκοντα στατιστικολόγου-βοηθός προπονητή. Από το 2006-2007 ξεκινά στην Α1 ως α’ προπονητής, στα play-out και συνεχίζει την επόμενη σεζόν στην Α2. Την σεζόν 2010-11 βρέθηκε εκ νέου στον πάγκο του ΑΟΟ οδηγώντας τον από την Β Εθνική στην Α2.

Την τριετία 2011-14 αναλαμβάνει τις ακαδημίες του Σπάρτακου Διδυμοτείχου, ενώ την σεζόν 2015-2016 βρίσκεται στην τεχνικής ηγεσία της γυναικείας ομάδας της Νέας Βύσσας την οποία οδηγήσει αήττητη και χωρίς απώλεια σετ σε πρωτάθλημα και play-off, στην Α2.

Το 2017 αναλαμβάνει για 3η φορά στην καριέρα του τον ΑΟ Ορεστιάδας στην Volleyleague, έχοντας και παρουσία στο Final4 του Κυπέλλου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη.

Στις πρώτες του επίσημες δηλώσεις ο Χαράλαμπος Σταματόπουλος αναφερόμενος στον τριπλό-αναβαθμισμένο, από φέτος, ρόλο του στον Άθλο Ορεστιάδας δήλωσε τα εξής: “Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας ομάδας, με στέρεες βάσεις και μέλλον. Θα βασιστούμε σε νέα παιδιά με ταλέντο και προοπτικές, στα οποία θα δοθούν ευκαιρίες και ευελπιστούμε μια ομάδα που θα προέρχεται και θα αντιπροσωπεύει επάξια την πόλη μας.

Για μένα τα νέα καθήκοντα αποτελούν μία ακόμη πρόκληση και στόχος μου είναι να υπάρχει περισσότερη οργάνωση, σε όλους τους τομείς, αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά, στις προπονήσεις, στις αποστολές κλπ. Θέλουμε ο κάθε αθλητής να έχει τα πάντα στη διάθεσή του, ώστε να είναι απόλυτα επικεντρωμένος στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

Όλα τα άλλα θέματα ευελπιστώ, σε συνεργασία πάντα με τη διοίκηση και τους συνεργάτες μου, ότι θα μπορώ να τα διευθετήσω επιτυχώς εγώ. Φιλοδοξία μας είναι να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε στην ομάδα ένα ιδανικό κλίμα, το οποίο θα έχει βάση την οργάνωση, ώστε κάθε αθλητής που ανήκει στο δυναμικό του Άθλου Ορεστιάδας να ξέρει ότι βρίσκεται σε ένα σύλλογο που λειτουργεί σε υψηλά πρότυπα και “στάνταρντς”, με παροχές και συνθήκες, εφάμιλλες με εκείνες των κορυφαίων συλλόγων“.

Η διοίκηση του ΤΑΑ Άθλος Ορεστιάδας εύχεται στον Μπάμπη για τη νέα σεζόν υγεία και καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.