Γ’ Εθνική: «Φλέρταρε» με ομάδες από Κομοτηνή μέχρι Ρόδο αλλά γίνεται «Αργοναύτης» ο Κοσμάς Γκέκας

Παρά το έντονο φλέρτ με ομάδες από την Νότια Ελλάδα και κυρίως της Κρήτης και των Δωδεκανήσων ο Κοσμάς Γκέκας επέλεξε για προσωπικούς λόγους να παραμείνει στην κοντά στην Ξάνθη και θα αγωνίζεται στην ιστορική Καβάλα.

Ο Κοζανίτης φορ θα συνεχίσει στην Καβάλα που όλοι δίνουν το μεγάλο φαβορί για την άνοδο, αφού φέτος με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με 25 τέρματα, 17 στο πρωταθλημα (3ος στον 1ο όμιλο και 7ος συνολικά στην Γ’ Εθνική), 3 στο κύπελλο Σερρών και 5 στο κύπελλο Ελλάδας. Πιθανότατα η μετακίνησή του θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή αφού περάσει τις εργομετρικές εξετάσεις.

Οι εμφανίσεις του τον έφεραν πέρυσι κοντά στην Αναγέννηση Καρδίτσας αλλά η μεταγραφή δεν προχώρησε, με τον Γκέκα να βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο του Μακεδονικού, αλλά και του Πανθρακικού με τον Γιώργο Μαραντά να συζητά προ καιρού με τον πρωην παίκτη του στο Άρη Αβάτου με τον οποίο πήραν την πρόκριση στους ομίλους του κυπέλλου.

Ο εκ Πτολεμαίδας 27χρονος (γεννημένος στις 11/5/1996) φορ βρίσκεται από την πρώτη μέρα μετά την είσοδό του στο Πολυτεχνείο Ξάνθης (Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοικησης) προερχόμενος από την Αναγέννηση Πτολεμαΐδας. Έχοντας φανέλα βασικού από το Γενάρη του 2015 που αποκτήθηκε από την Αναγέννηση Πτολεμαίδας ο Γκέκας σκόραρε με τον Άρη πάνω από 50 τέρματα σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Γ’ Εθνική έχοντας καλύτερη σεζόν την προπέρσινη όπου σημείωσε 12 τέρματα όντας ο 1ος σκόρερ του Άρη και 3ος στον 1ο όμιλο της κατηγορίας. Φέτος αναδείχθηκε και πάλι τρίτος έχοντας 17 τέρματα.